Hus & Have

Tre ting der pifter din indkørsel op

Ombygning / nybygning af din indkørsel kan være krævende og hårdt arbejde. Hvis du alligevel er gået i gang med projektet, er der lidt gode råd med på din vej, som gør at du får en flot og velstående indkørsel. En indkørsel må gerne stå skarpt og velholdt, da det er den der entreen op til jeres bolig. Hvis boligen er pæn og velholdt, er det pænere at have en ordentlig og velholdt indkørsel, som passer til resten af boligen.

Farverige potteplanter

Med farverige potteplanter bliver det hele ikke grå, hvid og sort, som er nymodens farver på huse og haver. Det hele behøver ikke være neutrale farver, men det behøver heller ikke at være et helt tivoli. Pryd derfor din bolig og indkørsel op med farverige potteplanter og krukker. Skift dem også gerne en enkelt eller to gange om året, så farverne passer til den pågældende årstid.

Anvend gerne havelamper der kan tåle at stå udendørs hele året, havefigurer og højbede. En køkkenhave er meget rar at have, men det er ikke en god ide at have sådan en ud til indkørslen. Det syner af uorden og forstyrrer øjnene, uanset hvor fin og velholdt den er.

En smart postkasse

Hvis du har en fin og velholdt indkørsel, med en slidt og ”grim” postkasse, er det måske på tide at få den skiftet ud. Det første øjet ser, er uorden i systemet hvis alt andet er i orden. Her skal du finde ud af hvilken postkasse der passer til jeres familie og bolig. En postkasse er ikke bare en firkantet kasse i dag. De er udført i stilet og elegante designs og farver. Du kan vælge mellem flere forskellige typer. Overvej om det skal være en af de almindelige eller en pakkepostkasse. Hvis du modtager flere pakker om året, er det måske denne type du skal overveje. Udvalget er stort. Postkasser findes i alle prisklasser og kan købes i diverse byggemarkeder.

Når du finder den rette postkasse, kan du vælge at gøre den mere smart og personlig ved at anvende postkasse stickers. Her har du mulighed for at skrive og designe et navneskilt til postkasse. Der findes forskellige designs, figurer, størrelser og farver. Det giver en anden hygge og stilfuldt design omkring postkassen.

Et velholdt område

Indkørslen er det første din gæster ser når de ankommer til din bolig. Sørg for at luge ukrudt og klippe hæk. Ryd op på alt udendørs legetøj, hvis der er børn i boligen. Hvis det hele skal skinne, bør du få ordnet malerarbejdet, i form af døre, vinduer, garageport og dør. Græsset må gerne være slået og havemøblerne og hyggekrogene skal være i orden. Haveredskaberne skal sættes pænt på plads når de ikke bliver brugt mere.

Hvis du opfylder disse krav til dine udendørsarealer, vil dine gæster føle sig velkommen allerede inden de rammer din dør. Der må gerne være pynt omkring hoveddøren. Brug gerne et par krukker med friske blomster, bær eller små buske.