Familieliv

Guide til at finde det perfekte navn til dit barn

Der er en lang række børnenavne i dag at vælge imellem, hvilket gør det problematisk for forældre at finde det helt rette navn til sit barn. Der er således ingen tvivl om, at det er utroligt vanskeligt at finde et navn, og det kræver en hel masse overvejelser. Er du gravid, og har du brug for inspiration til babynavne, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen vil du nemlig blive præsenteret for en guide, så du forhåbentlig kan finde frem til det helt perfekte navn til dit barn.

Undgå at træffe valget baseret på nuværende trends

Der er altid en trend, der gør sig gældende, når det kommer til både drengenavne og pigenavne. Det er meget vigtigt, at du ikke vælger navnet til dit barn på baggrund af, hvad der trender for tiden. Alle tendenser går over, og det samme gør sig gældende, når det kommer til populære drenge- og pigenavne. Derfor bør du i stedet træffe dit valg på baggrund af andre grunde. Det kan være, at du har en afdød bedsteforælder, som du ønsker at ære ved at kalde dit barn det samme som vedkommende. Det er med garanti noget, du aldrig vil fortryde, at du har gjort.

Gå rundt derhjemme, og sig navnet højt for dig selv

Når du har tænkt dig grundigt om og skrevet et par navne ned på en liste, er det en rigtig god idé at gå rundt derhjemme og sige navnet højt for dig selv. Det er meget vigtigt, at navnet flyder godt, og du bør endvidere prøve at sige det højt sammen med efternavnet. Det kan være, at du finder ud af, at det ikke passer særligt godt sammen. Endvidere er det vigtigt, at du tænker over, om navnet kan staves nemt. Det bliver utroligt trættende for dit barn i længden, hvis andre mennesker aldrig kan stave til navnet bare fordi, du ønsker et unikt navn til dit barn.

Overvej mulige kæle- og øgenavne

Når du skal finde på det perfekte navn til dit barn, er det endvidere vigtigt, at du tænker over, hvilke kælenavne eller i værste fald øgenavne det kan føre til. Det vil være meget uheldigt, hvis du ender med at vælge et navn, der nemt kan føre til, at dit barn bliver drillet på grund af det. Det bliver du derfor nødt til at have med i dine overvejelser, når du skal finde på et navn til enten din lille pige eller dreng. Til dette kan du eventuelt få hjælp fra din familie eller dine venner, da det sommetider kræver en smule kreativitet.

Lad være med at træffe en forhastet beslutning

Det vigtigste, når du skal finde et navn til din nyfødte baby, er uden tvivl, at du ikke gør noget forhastet. Du skal huske på, at det er dit barns navn, det handler om, og det er derfor noget, du bør give masser af tid og tænke grundigt over. Det er endvidere en god idé, at du har flere idéer til et godt navn, og når barnet så er født, kan det være, at du bliver klogere på, hvilket navn der passer bedst. Du bør altså bestemt ikke stresse over noget, men i stedet give det masser af tid.