Familieliv

Gaveguide: Vælg den rigtige dåbsgave! 

Et nyt familiemedlem er kommet til og inden længe skal barnet fejres, enten med en traditionel kirkedåb eller en alternativ navngivning. Uanset ceremoni, forventer de nybagte forældre at du medbringer en gave til den lille ny. Men hvad giver man egentlig et barn, der endnu ikke har lært at sige hvad han eller hun ønsker sig? Vi kommer her med en håndfuld rigtig gode bud.

Den klassiske dåbsgave

Der vil altid være klassikere, der går igen år efter år. På samme måder er der også særlige forventninger til hvem, der medbringer hvilke gaver så din relation til barnet er også værd at have med i dine overvejelser. Nogle af de helt klassiske barnedåbsgaver er blandt andet sparrebøssen og et smykke eller et bestiksæt med indgravering af barnets navn. Disse gaver finder du næsten til alle barnedåbe og de går formentlig aldrig af mode. Barnets Bog er også en klassiker, så hvis du sigter efter at medbringe én af disse, bør du forhøre dig blandt familie og venner for at sikre at gaven ikke allerede er købt af en anden part. 

Den praktiske dåbsgave

Praktiske dåbsgaver er også gode for den lille nye familie. Med den teknologiske udvikling er abonnements gaver blevet mere og mere populære. En abonnementsgave er gaven, der giver igen og igen så det vil du helt sikkert blive husket for. Du har for eksempel muligheden for at give familien et abonnement på bleer, babymos eller en Kreakasse til når barnet er blevet lidt ældre. 

Du kan også vælge at gå efter en Trip Trap højstol, en skammel eller en rutchebane til haven, som familien måske endnu ikke har fået anskaffet sig. De praktiske gaver er ind imellem dem, der skaber mest glæde fordi man oftere fokuserer på noget man gerne vil have, frem for noget, man faktisk har behov for. 

Børneopsparing eller aktier?

Børneopsparinger bliver ligeledes også givet oftere og oftere til barnedåben. Typisk er det bedsteforældrene, der starter en børneopsparing hvor de hver måned overfører et givent beløb til barnebarnet. En anden måde at hjælpe barnet med en fremtidig økonomi er ved at give en aktie i dåbsgave. Ved at købe en aktie til barnet, giver du mulighed for en stor forøgelse af barnets opsparing. Der findes mange forskellige platforme hvorpå du kan købe aktier og finde masser af information omkring disse. 

Oplevelsesgaven

Oplevelsesgaver er blevet mere og mere populære indenfor de seneste år. Selvom barnet er for ungt til rigtigt at opleve verden som spæd, kan du give barnet et gavekort til en oplevelse på hans eller hendes tre-års fødselsdag eller give et årskort til Zoologisk have, en indendørs legeplads eller et lignende sted. På den måde kan barnet have én eller flere oplevelser med dig i vente.