Familieliv

Skægpleje og gode råd mod skægpest

Det er blevet meget moderne at have et godt, og mange unge og yngre mænd gror i dag et skæg, som både på størrelsen og faconen mest er at sammenligne med vikingernes.

Skæg er flot og dekorativt til de fleste, men det kræver, at skægget ikke bare vokser som en vildmark, hvor det stritter i øst og vest. Der skal struktur på det, det skal plejes og så skal det klippes og trimmes, og det skal gerne være jævnligt.

Skægpleje kræver tid

Mange har desværre den opfattelse, at de bare skal lade skægget gro, og så vil det med tiden blive flot, lækkert og have en fantastisk glans og glød.

De har ret i, at skægget bare gror, hvis det hverken klippes eller trimmes, men de glemmer helt, at skæg faktisk er hår, som vokser i ansigtet. Og hår kræver pleje, hvis det skal være flot og lækkert.

Så skæg skal også plejes, og det skal det faktisk flere gange om ugen, hvis det skal være sundt og flot at se på. Det er ikke nok, at du vasker det dagligt eller hver anden dag, evt vasker det med en god shampoo. Nej skægget har behov for at få tilført fedtsyrer, vitaminer mm, ligesom håret har.

Der findes efterhånden rigtig mange produkter til pleje af skæg, men fælles for de fleste er, at de er baseret på vegetabilske olier, f.eks argan olie, kokosolie, avocado skægolier, jojobaolie mm. Nogle har valgt de billigere og mindre virksomme olier, så som olivenolie, solsikkeolie eller rapsolie.

Der er ingen tvivl om, at de rigtige vegetabilske olier både plejer og renser skægget, og sørger for at det er sundt og velplejet.

Hvis du ikke vil betale meget overpris for dine plejeprodukter, kan du faktisk bare købe en ren vegetabilsk olie, og smører den ind i skægget et par gange om ugen, det vil give tæt på samme pleje, som et skægprodukt til et par hundrede kroner. Forskellen er blot, at denne måde koster meget mindre.

Savner du gode råd til din pleje, så læs denne guide omkring skægpleje. Den er fyldt med gode råd og tips til, hvordan og hvorledes du gør, for at få den mest optimale pleje.

Råd til at slippe af med skægpest

De fleste prøver før eller senere i livet at få skægpest, og de har man først haft det en gang, vil man gøre alt for, at det ikke sker igen. For det er både ubehageligt, generende og kan gøre ondt.

Skægpest er en betændelsestilstand i huden, som især rammer mænd i ansigtet i forbindelse med barbering, samt kvinder i bikinilinjen eller under armene.

Er du så uheldig, at du får skægpest, skal du forsøge at behandle det hurtigst muligt, da tilstanden ikke forsvinder af sig selv, med mindre du stopper med at barbere de ramte områder i en længere periode. Og det er ikke altid lige let at følge et simple råd.

Det er især pga hygiejnen, at problemet opstår, og derfor er det også super vigtigt, at du husker at vaske dig og dit barbergrej, før du begynder at barbere dig.

Læs f.eks denne artikel med mange gode råd mod skægpest, således du kan undgå problemet i fremtiden. Du kan nemlig forebygge rigtig meget, hvis du gør det rigtigt.

Hvis du begynder at få bylder, er det vigtigt, at du søger læge hurtigst muligt, da du dermed skal have medicin imod skægpesten. Du kan opleve, at du i den forbindelse både får feber og bliver syg, da kroppen forsøger at behandle problemet selv, om end det ikke går så godt.

Du kan ligeledes altid søge lægehjælp, hvis du er i tvivl omkring, hvordan du kommer af med skægpest, din læge har ofte en masse gode råd, ligesom han/hun kan ordinere medicin til bekæmpelsen af problemet.