Økonomi

Køb på afbetaling – så har du råd til alt det du behøver

I dagens Danmark er der en stor del af forbrugerne, der dagligt arbejder en vis legemsdel ud af bukserne for at få økonomien til at køre rundt og slå til. Dog lever mange stadig på fattiggrænsen eller lige over, hvor der ikke er råd til at give børene nyt tøj på kroppen og slet ikke råd til at købe nye ting til hjemmet.

Der er heldigvis nogle smutveje man kan benytte sig af, hvis det spidser til og kontoen er tæt på de røde tal. Flere og flere virksomheder er begyndt at have et valg, der lyder ’køb på afbetaling’, hvilket er godt, hvis ens månedlige rådighedsbeløb er småt. Her kan du se en oversigt over muligheder for køb på afbetaling https://www.spumanti.dk/viabill-butikker/

At købe på afbetaling betyder at man deler købsbeløbet op i mindre rater og betaler disse på månedlig basis over en kortere eller længere periode. Dertil kommer lidt rentebeløb.

Hold styr på renterne før du køber på afbetaling

Når man vælger muligheden køb på afbetaling, er det især rentesatsen man skal være opmærksom på. At købe på afbetaling betyder at man låner beløbet til en brugsgenstand via virksomheden man køber fra, eller en samarbejdspartner til denne.

De skal naturligvis have en lille fortjeneste at et sådant lån, hvorfor man skal betale renter i forbindelse med sin afbetalingsaftale. Renter kan variere meget afhængigt af købets størrelse, virksomhedens eller samarbejdspartnerens virksomhedsplan osv.

Det kan derfor betale sig at holde øje med renterne inden man blot indgår den første og bedste aftale. I nogle tilfælde kan man komme ud for at betalingen hver tredje måned udelukkende består af renter. I disse tilfælde kan det være svært at betale aftalen ud, medmindre ens privatøkonomi ændres.

Er det muligt at købe den samme genstand hos forskellige forhandlere, så sæt altid rentesatser op imod hinanden for at vælge den billigste løsning.

Brug dine penge som du selv ønsker – køb på afbetaling

Man skal snart lede længe før man finder en virksomhed eller hjemmeside, der ikke tilbyder afbetalingsafvikling på ens køb. På nogle hjemmesider skal man købe for et vist beløb før man kan dele sin betaling op i mindre rater.

I en travl og hektisk hverdag kan især ens elektroniske enheder og apparater hurtigt gå i stykker. Disse er dyre og man kan derfor blive stresset over at skulle finde pengene til en ny vaskemaskine, ny mobiltelefon eller nyt tv i en fart, da det oftest er flere tusind man skal skrabe sammen.

I forbindelse med køb af nye mobiltelefoner med abonnement vil man blive tilbudt at købe på afbetaling som den primære mulighed. Dette skyldes at især smartphones, tablets og bærbare computere er store poster som næsten alle danskere ejer og har brug for i hverdagen.

Man kan også bruge sine muligheder for at købe på afbetaling i forbindelse med tøj, hårde hvidevarer, hobbyartikler, biler, legetøj, underholdning og andre kategorier. Man kan så at sige brug sine penge som man selv ønsker det. Så længe man har råd til at betale de månedlige afdrag. En anden type kredit er hvis man vælger at betale med børnepenge, inden man har fået dem. Der er i stigende grad en lang række butikker der vælger at tilbyde denne form for betaling. Se listen her.