Økonomi

RKI lån – guiden til at få et lån selvom du er i RKI

RKI står for Ribers Kredit Information og er et register over dårlige betalere. Det er der man ender, hvis man konsekvent over en længere periode ikke får betalt sine regninger eller afbetaler på sine lån. Det kan have store konsekvenser for din fremtid at blive indskrevet i RKI, da det begrænser dine muligheder for at låne penge andre steder.

Du vil blive betragtet som en dårlig betaler i lånudbydernes øjne, og så er omstændighederne for din indskrivning i og for sig ligegyldig. Det kan endda have indflydelse på, hvorvidt visse håndværkere vil ønske at arbejde for dig.

Sådan kommer du ud af RKI

Det er heldigvis muligt at komme ud af RKI igen. Det kræver ganske enkelt, at du betaler din gæld tilbage igen. RKI rummer alle fra dem, der bare skylder en håndfuld penge, men har fået tilpas mange rykkere, til dem, der skylder livsændrende mængder af penge. Afhængende af hvilken af disse grupper du falder i, kan det virke fuldstændig uoverskueligt at komme ud af RKI igen.

Tag et lån trods RKI

Det er ærgerligt, da mange ender i RKI grundet en enkeltstående fejltagelse. De er i princippet mennesker, der sagtens kan finde ud af at tage lån på fornuftig og sund vis. Lån kan nemlig sagtens bruges klogt og endda hensigtsmæssig i nogle sammenhænge. Selv disse muligheder er man dog afskåret fra som indskrevet i RKI.

Er du endt i RKI, kan det derfor blive utroligt svært for eksempel at købe bil eller hus. Investeringer som eller ville være gode for din fremtid og privatøkonomi.

Som lån på internettet med hastige skridt har vundet frem, er det dog blevet meget nemmere at lån penge selvom man er i registreret i registeret i kraft af de såkaldte RKI lån. Disse kan være oplagte for dig, der har brug for et lån, men som på grund din status i RKI ikke har mulighed for at gøre brug af konventionelle metoder for at tage lånet.

Der er dog et par punkter og potentielle fælder vedrørende disse lån, som du bør være opmærksom på, før du tager lånet. Du kan læse mere om disse på hurtigegryn.dk, men her er et lille udsnit. Først og fremmest skal du regne med, at disse lån har en betragteligt højere rente end selv et normalt kviklån. Det kan de tillade sig, fordi det er et langt mindre marked.

Derudover plejer de også at kunne prale af forholdsvist høje startgebyrer. Det giver mening, da der selvfølgelig er større usikkerhed involveret i lånet, men for mange kan det betyde, at de slet ikke har råd til sådan et lån.

Alt i alt kan det altså konkluderes, at den bedste måde at få privatøkonomien tilbage på sporet er ved at tilbagebetale sin gæld og kun tage lån i nødstilfælde.