Økonomi

Vortefri

Hvis du pludseligt får vorter, kan det virke som om, at de pludseligt opstår ud af ingenting. Men almindelige vorter er faktisk en infektion i det øverste lag af huden, forårsaget af forskellige vira eller HPV-virus. Det er faktisk en ganske normal virus, og er ikke livsfarlig på nogen måde. Cirka. 6 ud af 10 har eller har haft vorter på et eller andet tidspunkt i sit liv. Så hvis man pludselig oplever en mærkelig udvækst et sted på kroppen, så gå ikke i panik. Du kan enten selv købe præparater til at fjerne vorten med, eller du kan bestille en tid hos din læge og blive rådført. 

Hvorfor får man vorter?

Når vira trænger ind i de yderste lag af huden, typisk via en mindre rift, skaber dette et miljø, hvor cellerne i det yderste lag hud vokser og derved skaber vorter. Vorter er desværre meget smitsomme, og kan smitte ved båd direkte og indirekte kontakt, og det er nærmest umuligt at finde årsagen til smitten, da inkubationstiden kan varierer fra 2-6 måneder. 

Den direkte kontakt er hvis man kommer i berøring med en vorte, og sjældent hilser vi med fødderne, så oftest kommer den direkt kontakt når vi hilser på hinanden med hænderne og ens hud rammer hinanden. Det er også meget almindelig at vortens placering kan spredes fra et sted til et andet sted på kroppen. Det kan ske, hvis du for eksempel piller i en vorte, og bagefter rammer et sted, hvor du har en rift eller et sår, hvor viruset nemt kan trænge ind.

Hvad er vorter?

Vorter er en virus, som giver små udvækster på huden. Oftest er det på hænder og fingre og også tit under fødderne (fodvorter). Størrelsen kan varierer, men oftest er de ml. 3-5 mm. Overfladen er tit lidt grumsede og føles ru. Antallet af vorter varierer også rigtig meget, nogle har mange, enten samlet eller spredt flere steder på kroppen, andre har kun en enkel et sted. 

Hvordan slipper man af med vorter?

Teoretisk set forsvinger virusen, og vorterne, af sig selv med tiden. Dog kan det godt tage op til flere år, før de forsvinder af sig selv. Vorter er ikke det fedeste at gå rundt med, og man har tendens til at blive flov, og ikke mindst, hvis det er til gene i ens hverdag. Dog findes der præparater, som giver en mulighed for at fjerne dem selv, hvis det er dét man ønsker. Ønsker man ikke at gøre noget selv, så kan man også bestille en tid hos sin læge for at få vorterne isnet væk, som er en effektiv, men nogle gange også smartefuld metode. Der findes også alternativer til hjemmebrug, som er lige så effektive. 

Du kan blive vortefri, hvis du gør som der står på produktet, og følger det nøje. Så det kræver en indsats for dig, hvis du ikke er typen der lader det gå væk af sig selv. Har man vorter på finger, som er synligt for andre, så har man måske en større interesse i at få dem væk hurtigt muligt, hvor man bør ty til de effektive præparater der findes på markedet. 

Find det produkt der virker

Der findes forskellige produkter, og hvis det ene ikke virker på ens vorte, så tøv ikke med at prøve et andet produkt, fordi hos nogle ligger vorten meget overfladisk, hvor de hos nogle ligger meget dybt. Og jo dybere rødderne er i vorten, jo svære er de at få væk, men det er ikke umuligt. Som regel tager det bare lidt længere behandlingstid. 

For eksempel har Vortefri 3 forskellige behandlingstyper. Og mange spørger: “Vortefri virker det ? Og ja, det gør det. Det er yderst effektivt og du kan selv vælge den behandlingsmetode der er bedst for at få din vorte væk.