Fritid & Sport

Hvordan finder du nye bøger at læse?

Der findes et hav af nye bøger derude, og hver dag kommer der nye bøger på markedet. Men er de alle sammen din tid værd? Naturligvis er de ikke det. Så det handler om at finde en måde, hvorpå du kan luge alle de dårlige bøger fra og kun koncentrere dig om at læse de gode. 

I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd om, hvordan du gør netop det. Læs med i denne artikel for at se, hvordan du ikke kun finder nye bøger at læse, men hvordan du også sikrer dig, at de faktisk er din tid værd. Læs med her, hvis det har interesse for dig.  

Hold øje med bestsellerlisterne 

Det er altid en god ide at holde godt øje med bestsellerlisterne, hvis du gerne vil finde gode bøger. Nogle gange så sniger der sig nogle bøger ind på listen, som man kan undre sig meget over, hvorfor de er der. Men mange gange er der nu en god grund til, at bogen rangerer så højt på listen, som den gør. 

Sådan en liste er sammensat af pålidelige kritikere og ved simpelthen at tage et kig på markedet for at se, hvilke bøger der sælger mest. Ofte vil man ud fra sådanne lister kunne danne sig et ret godt billede af, hvilke nye bøger man kan og bør dedikere sin tid til. 

Kig på anmeldelser 

Det er også en rigtig god ide simpelthen at tage et kig på nogle gode gammeldags anmeldelser. Man kan i dag finde anmeldelser for alskens ting og sager. Og man kan altså også finde anmeldelser for nye bøger. 

Rigtig mange bog-glade mennesker er nemlig meget gode til at dele deres mening om en bestemt bog på nettet. Og disse meninger fra tidligere læsere kan hjælpe dig med at lave et mere informativt valg, hvilket altid er meget rart. 

Du kan naturligvis også vælge at tage et kig på nogle officielle anmeldelser fra kritikere. De kan også være et meget godt fingerpeg om, hvordan denne nye bog er din tid værd. Vær dog opmærksom på, at bare fordi en kritiker godt kan lide den, så behøver det ikke at være en god bog for dig. Ofte kan sådanne kritikere lide nogle lidt mere ’kunstneriske’ fortællinger, hvilket ikke hjælper dig så meget, hvis du bare gerne vil have en normal romantisk bog. 

Spørg venner og bekendte ad 

Det er naturligvis også en god ide at spørge venner, familiemedlemmer og bekendte ad, når man er i gang med at finde anmeldelser. Brug dit netværk til at finde nye bøger at læse. Sandsynligheden for, at du kan lide at læse det, dine venner kan lide at læse, er ret stor. Der er trods alt en grund til, at I er gode venner, og ofte deler man som gode venner samme interesser og perspektiver på tingene. 

Derfor er det altid en god måde at finde nye bøger på. Og så er det ovenikøbet rigtig nemt. Alt, hvad du skal gøre, er at sende en sms besked afsted eller stille spørgsmålet næste gang i mødes.