Familieliv

Parterapi og parforholdskursus

Et parforhold kan være noget af det sværeste at få til at fungere. Hvis man har været sammen længe, er det ofte svært at genfinde gnisten. På samme måde som du kan have problemer med computeren, der skal repareres af en professionel, kan dit parforhold også have problemer, som du ikke selv kan fixe. Det er vigtigt at se i øjnene, at man ikke klare alt selv og derfor har brug for professionel hjælp en gang imellem. 

Hvordan fungerer parterapi?

Man kan se en parterapeut som en neutral tredjeperson. Terapeuten står udenfor situationen med masser af viden og erfaring. Det er derfor muligt for ham eller hende at mægle mellem de to parter, for at skabe en bedre forståelse for hinanden. Det er ikke terapeutens opgave at finde den i forholdet, som er mest ’skyldig’. Snarere er det at gøre det nemmere for de to parter at forstå, hvordan den anden f.eks. oplever en bestemt situation. På den måde kan man fælles komme ind til roden af problemet. Læs mere om hvordan parterapi foregår

Hvorfor gå i terapi?

Det kan være, at kommunikationen ikke er ligeså god, som den har været. Eller det kan endda være på grund af utroskab i forholdet. Hvad end det er, så er det aldrig en dårlig idé at spørge en professionel til råds. Du kan som sagt ikke løse alle problemer selv, og det er sundt at indrømme det overfor sig selv og hinanden. Parterapi er en måde, hvorpå du og din partner får redskaber, I kan bruge på en daglig basis og hjælper jer med at finde hinanden igen. 

Kurser for par

Et parforholdskursus er et kortere forløb, der er mere koncentreret end terapi. Forløbet kører som ofte over 2 dage, der er dedikeret til, at I får nogle værktøjer, der kan hjælpe jer fremad i jeres forhold. Disse værktøjer kan hjælpe jer til at få en bedre forståelse for hinanden samt en bedre kommunikation. I hverdagen kan det være den bedste hjælp, når det er svært at få sat ord på konkrete problemer. I vil lære mere, om hvem I er som individer, så I på den måde kan fungere bedre som et par. Hvis I ønsker mere information om kurser for par og parterapi i København, kan I læse mere her.