Økonomi

Få penge på bankkontoen med et online lån

Der er dagligt mange danskere som ansøger om et online lån. Årsagerne til at folk låner penge er meget individuelle. Nogen har brug for penge til resten af måneden, nogen vil købe en bestemt dyr ting imens andre vil betale regninger eller andre lån ud med pengene. Det er både godt og ondt at man kan låne penge, da alle uanset hvordan den økonomiske situation er kan låne penge. Hvis man er registreret i RKI så er det straks noget andet. Som RKI-registreret har du ikke mulighed for at kunne låne penge, da langt de fleste låneudbydere vil give dig et afslag. Der kan nemlig ikke stilles nogen form for sikkerhed for lånet.

Hvad der indgår i et lån

Inden du låner penge er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvad de enkelte begreber betyder. Alle låneudbydere oplyser hvad det vil betyde at låne pengene gennem dem. Du vil bl.a. blive præsenteret for løbetid, lånesummens størrelse, startomkostninger, ÅOP samt rente. Løbetiden er den tid som du har til at betale lånesummen tilbage til låneudbyderen. Afhængig af hvor mange penge du skal låne kan du hurtigt finde ud af, hvor meget du skal afdrage med pr. måned så det kommer til at passe med de antal måneder du har til at afdrage i. Lånesummens størrelse er det prisniveau, du kan låne penge indenfor. Låneudbyderen angiver altid hvad du mindst kan låne samt hvad du maksimalt kan låne.

Startomkostninger er noget som nogle låneudbydere har. Det går ud på at man skal betale et fast beløb for at kunne optage lånet. ÅOP er de årlige omkostninger i procent, som angiver alle lånets omkostninger. Renten er typisk fast når det gælder online lån. Låneudbyderne angiver hvor mange procent man skal betale i rente for lånet. Jo lavere renten er, desto bedre. Hvis du ikke er helt med på hvordan begreberne kan have en indflydelse på lånet, så er det en god ide at snakke med en, der har forstand på det. På denne måde er du sikker på ikke at rode dig ud i noget, som du ikke kan overholde.

Gode råd i forbindelse med lån

Det anbefales, at man giver sig god tid til at finde den helt rigtige låneudbyder. Selvom man finder et godt tilbud ved den første låneudbyder, så er det ikke ensbetydende med, at det er det bedste tilbud i forhold til dine behov for et lån. Andre kunders anmeldelser om de forskellige låneudbydere er guld værd, da det kan være med til at give dig en fornemmelse af, om det er en låneudbydere du vil læse noget mere om. Hvis alle har positive oplevelser med låneudbyderen, så kan du trygt ansøge om et lån der. Hvis flere ikke har været helt tilfredse med oplevelsen, så anbefales det, at man leder efter nogle andre låneudbydere på internettet. Der findes en hjemmeside, som samler de mest populære danske låneudbydere, så man har dem alle samlet på et sted. Dette gør det meget nemmere, når man skal sammenligne de enkelte med hinanden. Jo højere låneudbyderen er på denne liste, jo mere populær er låneudbyderen også.

Kilde: home-banker.dk