Ferie

Det klassiske roadtrip – Californien har det hele

USA har i mange år været stedet, hvor man som ung tager på sin første rigtige roadtrip. Det har for mange været en uforglemmelig oplevelse, som man måske kun oplever én gang i livet inden der går børn, Volvo og sommerhus i den.

Amerikanske film og serier, som for eksempel The Cannonball Run og Beverly Hills 90210, har været inspirationskilden for mange der voksede op i 1980’erne og 90’erne. Det er billederne af den endeløs highway gennem ørkenen og de brede sandstrande med de kendte livreddertårne, der har fået folk til at hæve børneopsparingen for at kunne få råd til de dyre flybilletter og flere ugers billeje med dertilhørende hotelovernatninger.

De seneste års konkurrence på oversøiske flyruter har dog gjort det noget billigere, at gøre drømmen til virkelighed. I stedet for at gøre det til livets store rejse, kan man nøjes med en kortere tur på 10-14 dage og finde ud af, om det er værd at komme tilbage og få flere oplevelser i det store land.

Det første roadtrip

Hvis man skal på sin første roadtrip i USA, kan det være svært at vælge hvilken rute man skal tage. Kort og godt kommer det jo an på, hvilke oplevelser man gerne vil have.

Hvis du er på bar bund, så tillad mig at anbefale den klassiske rute Highway 1, der går langs USA’s vestkyst og bl.a. forbinder San Francisco og Los Angeles.

Hvorfor Highway 1?

Denne legendariske rute giver dig et hav af forskellige oplevelser. Du kan få et indblik i den fascinerende filmbranche i Hollywood, køre gennem de snoede veje på skrænten over Stillehavet og ikke mindst smage på noget af verdens bedst vin i Napa få kilometer nord for San Francisco.

Alt sammen kan opleves på under 14 dage, uden at man skal stresse over 5-6 timers køreture mellem hvert stop.

I dag er alderen ikke en faktor, når du tager på roadtrip i USA. Uanset om du er 22 eller 65 år gammel, vil du få en fantastiske oplevelse, og du kan selv vælge graden af luksus og afslapning, når du booker bil, overnatning og seværdigheder.

Tips til Highway 1

Inden du går ind på Momondo.com eller Hotels.com og booker din rejse, skal du lige have et par gratis tips med, som kan spare dig en masse bøvl under din roadtrip.

#1: Start turen i San Francisco og kør sydpå mod Los Angeles. Hvis du gør det på den måde, har du altid nemt ved at holde ind til siden og stå ud af bilen med Stillehavet under dine fødder.

Hvis du kører modsat, bliver det mere besværligt at komme over på den anden side af vejen, når du skal fotografere.

#2: Book udvalgte overnatninger og vent med at booke resten indtil i er derovre. Hjemmefra kan i booke de første overnatninger i San Francisco og de sidste overnatninger i Los Angeles. Alt derimellem kan i sagtens booke dagen før i ankommer til det valgte pitstop. På den måde har I fleksibiliteten til at være lidt spontane og for eksempel tage en afstikker, hvis I får et tip af en lokal, eller vælge at blive en ekstra dag, hvis I finder et sted I gerne vil udforske lidt mere.

Er man afsted i 10-14 dage, kan man nemt indhente en dag eller to, hvis det bliver nødvendigt.

#3: Undersøg om der er vejarbejde langs highway 1, inden i tager afsted. Særligt i vintermånederne, kan der være problemer med jordskred på visse dele af ruten, og det kan resultere i en større omvej. I denne forbindelse kan I også få brug for den fleksibilitet I får, ved ikke at booke lang tid forud.

#4 Vælg den rigtige årstid. Som du måske ved, kan der være store vejrmæssige forskelle fra det sydlige til det nordlige Californien, så uanset hvornår på året man rejser, skal man pakke både badebukser og jakke. I San Francisco (Bay Area) kommer der somme tider en kølig tåge ind fra havet, som først forsvinder lidt op ad dagen, når solen får kraft nok.

Det er klart bedst at tage af sted i sommerhalvåret, da der, selv i LA, kan være koldt om vinteren. Men for os danskere der altid klager når temperaturerne overstiger 25 grader to dage i træk, kan det være smart at undgå juli og august måned, hvor temperaturerne er høje, og hotelpriserne ligeså. Maj-juni og september-oktober er rigtig gode rejsemåneder i Californien.

Find dit mastercard frem og book flybilletterne til Californien med det samme. En ting er nemlig sikkert. Du vil ikke fortryde en tur langs Highway 1 i en åben sportsvogn under Californiens bagene sol.

Og husk, at oplevelser er til for at blive delt. Så tag en god ven eller din partner med på turen, og glem alt om børn, Volvo og sommerhus.