Fritid & Sport

Træn hjemme på et løbebånd

Står de dårlige undskyldninger i kø, når det ellers var planen, at du skulle ud at løbe en tur? Så kunne det måske være, at det var nemmere for dig at få passet din løbetræning, hvis du havde dit eget løbebånd stående derhjemme.

Det er der mange fordele ved.

Løbebåndets mange fordele

Først og fremmest er det jo meget bekvemt, at din træningsmaskine står derhjemme, så du til hver en tid kan snuppe dig en løbetur. Det er klart nemmere end at skulle afsted for at løbe udenfor eller for at tage ned i træningscenteret for at bruge deres løbebånd.

Desuden bliver du aldrig overrasket af kedeligt eller koldt vejr. Du kan sagtens bruge den samme form for løbetøj året rundt, og dine sko bliver ikke hverken våde eller beskidte.

Kan løbebåndet indstilles?

De fleste af de løbebånd, der fremstilles i dag har flere forskellige muligheder for indstillinger. Du kan for eksempel indstille hastigheden og stigningsgraden, og du kan indstille båndet til et af indbyggede programmer.

På den måde kan du variere dit træningsprogram, så du får en progression eller en variation i dit løb. Så er risikoen for, at det begynder at kede dig, minimeret.

Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Du bør vælge et løbebånd af en vis kvalitet. Det bliver du gladest for på den længere bane. Dels er det mere solidt og effektivt at løbe på, og dels er der flest muligheder for variation.

Vil du gerne have nogle informationer i forhold til fem af de bedste løbebånd, så finder du dem i denne test. Her kan du læse om, hvilke funktioner de har, og hvorfor netop disse løbebånd bliver anbefalet.

Det er altid rart at have noget forhåndsinformation, når du skal sætte dig ind i en bestemt type vare, som du ikke køber særlig tit.

Hvor effektiv er træningen?

Det kommer jo meget an på, hvor ofte og hvor hårdt du træner. Træner du dagligt og sætter noget tempo og belastning på, så er det en ganske effektiv træningsform.

Det svarer jo i princippet til almindelig løbetræning, du skal bare lige vænne dig til, at det er båndet og ikke dig, der sætter tempoet.

Både begyndere og garvede eliteløbere kan have stor træningsmæssig gavn af at træne på et løbebånd.

Du styrker især benmusklerne, rygmusklerne og hjerte-kar-systemet. Sæt gerne noget musik i ørerne, det synes de fleste er et godt middel til at få sat fut i løbet.

Sørg for, at løbebåndet er tilgængelig

Et løbebånd fylder jo alligevel en del i et privat hjem. Derfor kræver det en vis plads. Denne plads skal både være central, så du ikke skal grave dig frem til den, hver gang du skal løbe, og afsides så du ikke falder over den.

Det er lidt af en balancekunst at placere løbebåndet både tilgængeligt og afsides på én gang.

Nogle af modellerne kan foldes sammen. Det er til stor gavn, når du har svært ved at have den fornødne plads til at have den stående fremme permanent.