Ferie

3 tips til dig, der skal leje et køretøj

Nogle gange opstår der situationer, hvor det bliver nødvendigt at leje en bil eller et andet køretøj, for at kunne klare transportbehovene. Det er dog ikke alle, der har erfaring med dette, og derfor får du her 3 tips, der kan gøre det til en bedre oplevelse at leje et køretøj.

Tjek alt er i orden – ellers kan du hæge på fejl eller skader

Når man skal leje et køretøj, skal man være grundig i sin gennemgang. Så selv om det kan være fristende at få drejet nøglen og komme på vejen, er det en god idé lige at slå koldt vand i blodet.

Nogle udlejningssteder gennemgår selv køretøjet sammen med dig. Men det er ikke en garanti. Derfor kan du selv dokumentere fejl og mangler. Det kan du gøre med dit eget mobilkamera og en blok, hvor du skriver noter ned til billederne. Det tager måske kun 10 minutter, og så er det virkelig godt givet ud, hvis udlejer pludselig vil trække penge for en bule, som du slet ikke er skyld i. I et sådan tilfælde vil du have dit bevismateriale på det tørre – til glæde for din pengepung.

Forsikringer er vigtige, men køb ikke unødige

Når man lejer et køretøj, er der ofte en standardforsikring inkluderet, som dækker dig, hvis du skulle støde sammen med en anden bilist eller hvis der f.eks. opstår problemer på grund af tyveri. Det vil sige, man i mange tilfælde er godt dækket af den gængse forsikring – og derudover måske endda har en privat, som også dækker eventuelle uheld i forbindelse med et lejet køretøj. Det skal du naturligvis undersøge ud fra dine eksisterende forsikringer, men pointen er:

Pas på med at hoppe i fælder, hvor du køber en masse ekstra forsikringer, som du slet ikke har brug for. Undersøg dine egne forsikringer og find ud af, hvad udlejers standardforsikring hjælper dig med. Det er ofte nok.

Vælg den rette størrelse – og vælg transporten ud fra dette

Det giver lidt sig selv, men alligevel er der mange, som overser muligheder, hvis de er mange. Billeje er f.eks. rigtig godt, når man er 2-5 personer, der skal afsted. Men hvad med den større gruppe? Kan det svare sig at leje en større bil, og har de fleste udlejningssteder overhovedet den mulighed? Svarene er ofte nej.

Men der er stadig andre muligheder end at skulle med toget. F.eks. kan du og din gruppe se efter muligheder inden for leje af bus. Busleje er nemlig ikke nødvendigvis kun de helt store modeller, da de private selskaber har busser i alle størrelser – lige fra minibussen til den mindre gruppe til de store busser for 40+ mennesker.

Det er vigtigt at vælge den rette løsning, da det også kan have stor indflydelse på økonomien.