Familieliv

3 gode råd til forstoppelse og hård mave

Det er de færreste, der aldrig har oplevet en vis grad indenfor forstoppelse eller hård mave – og nogen døjer endda ofte med det. Heldigvis findes der forskellige midler, som du kan tage i brug for at afhjælpe problemet og måske endda være det lidt på forkant.

Hvis du er interesseret i nogle gode råd til, hvordan du kommer problemet på forkant eller får det løst igen, hvis det allerede har ramt, så skal du blot læse videre her.

Forebyggelse – en livsstilsændring

En måde hvorpå du kan forebygge problemet, er ved hjælp af en livsstilsændring – ikke nødvendigvis noget drastisk, blot en større bevidsthed omkring dine vaner og valg i hverdagen, når det kommer til mad.

Noget, der kan gå ind og give hård mave, er nemlig en fiberfattig ubalanceret kost. Fibre kommer især fra frugt, grøntsager og grove kornprodukter, og det medhjælper til at holde væskebalancen i orden. Derudover kan du gavne af at spise regelmæssigt samt drikke rigeligt vand.

Indarbejde fysisk aktivitet

I forlængelse af ovenstående, så er det også en god ide at indarbejde motion i din hverdag, da dette sætter gang i tarmsystemet – og det behøver ikke være hverken en pligt eller en plage. Det kan være noget så simpelt, som at gå en tur med hunden, hvis motion overhovedet ikke er din kop te.

Dog er der mange, der finder glæde ved at motionere, når først de har fundet den hobby, de synes bedst om, så måske du bare skal ud og undersøge hvilken sportsgren, der passer bedst til dig?

Løsninger nu og her

Hvis problemet allerede har ramt, er det selvfølgelig en god ide at fortsætte med ovenstående livsstil, da det stadig vil sætte gang i tarmsystemet, hvilket er det, du har brug for i en sådan situation. Men nogle gange kan det bare ikke gøre det.

I sådanne tilfælde er der forskellige løsninger, som du kan gøre brug af. Det kan for eksempel være mælkesyretabletter, der opretholder bakteriebalancen i maven, eller det kan være med et mavebælte, der simpelthen afhjælper hårdmave. Tag på apoteket og hør, hvad de anbefaler.