Fritid & Sport

Bor du i Aarhus, så har vi et godt tip til dig, hvis du skal købe elcykel

I en verden af cykler er den nyeste trend elcyklen. Elcyklen er at se overalt i det danske land – både i storbyer og ude på landet. Og det er da også med god grund. En elcykel er en cykel, hvor der er koblet en lille motor på. Det betyder, at cyklisten under kørslen vil få en hjælpende hånd i form af eldreven kraft. Dette er især anvendeligt ved større cykeldistancer og terræn med mange bakker.

Aarhus må i den grad siges at være kendt for et bakket landskab. Aarhusianere på cykel sveder blot ved tanken om Randersvej, Oddervej, Viborgvej og Langelandsgade. Ja faktisk vil Ny Munkegade, Mønsgade, Ringvejen og Grenåvej også frygtes blandt de mange aarhusianske cyklister. Ikke nok med at bakkerne har længder på helt op til 3,3 km, så er stigningerne mellem 2,8 % og op til 8,8 %.

Elcyklen er din bedste ven

Med de mange bakker er der flere og flere, der tyr til elcyklen i Aarhus. Men en elcykel er ikke bare en elcykel. Det gælder om at købe den elcykel, som er rigtig for dig. Udvalget er nemlig kæmpestort. Først og fremmest er det en god idé at afprøve elcyklen, før du køber den. Her kan du nemlig afprøve, hvorvidt egenskaberne passer til dig og dine cykelegenskaber. Tag en lang prøvetur, hvor du tester batteri- og motorplaceringer af.

Prøv at nå elcyklens maksimale hastighed, hvor elcyklens motor herefter slås fra – er cyklen tung at træde i? Så vil en anden model måske være mere passende. Hvordan er elcyklen at cykle på, når batteriet ikke har mere strøm på? Vælg også gerne en elcykel med ekstra bremser. En elcykel er tungere end en almindelig cykel og kræver derfor mere at standse.

Overvej, hvad dine behov er

Udover at prøvekøre forskellige elcykler anbefaler vi også, at du overvejer dine behov nøje. Vi cykler alle med forskellige formål, og her er der altså forskel på valget af elcykel. Har du brug for at kunne løfte cyklen i forhold til opbevaring? Er lav indstigning et must? Skal der være plads til børn på elcyklen? Laster du ofte elcyklen tungt? Og hvor langt skal du egentlig køre på den?

Når du har overvejet dine behov for elcyklen, kan du nemmere få råd og vejledning i de fysiske butikker eller online. Dette gør det ligeledes nemmere for dig at vælge en elcykel. Måske det er vigtigt, at elcyklen er let – eller måske det er mere vigtigt med masser af plads til transportering af børn.

Opbevar elcyklen sikkert

Når du har købt din elcykel, bør du overveje opbevaringen af den. En elcykel er nemlig et relativt dyrt køb, hvilket gør den eftertragtet for tyvene. Det ville være usandsynligt surt at få din spritnye elcykel stjålet allerede kort tid efter, at du har været ude for at købe den. Monter en godkendt lås på elcyklen. Dette kan f.eks. være en stellås med ekstra sikring gennem en seperat kæde. Det er også en god idé at sikre batteriet via en lås for batteri. Udover at beskytte mod tyveri, vil denne lås ligeledes sikre, at batteriet ikke ryster under kørslen.

Køb elcykel i Aarhus snarest muligt, sådan du kan tackle Aarhus’ mange (stejle) bakker uden at få sved på panden.