Familieliv

Uden mad og drikke duer helten ikke: Inspiration til lækre madretter

Mad er ikke kun vigtigt i forhold til at blive mæt. Der er så mange andre faktorer, der er med til at gøre mad til et måltid. Mad er en nydelse, en smagsoplevelse og godt at være sammen om.

Det er jo ikke et tilfælde, at der i dag sælges tonsvis af kogebøger af enhver art. Det er fordi, mad er vigtigt, og fordi maden fortjener at blive tilberedt ordentligt af ordentlige råvarer – og ikke mindst: At blive nydt og respekteret.

Vælg de gode råvarer

Dine råvarer skal være friske. Om de nødvendigvis skal være økologiske, veganske eller noget andet er mindre vigtigt. Det afgør du selv. Men friske – det skal de være.

God mad bliver skabt af gode råvarer.

Få inspiration til det gode måltid

Som nævnt, så findes der kogebøger i metervis. Det er også muligt at finde god inspiration til nye dejlige retter på nettet. Der findes et væld af opskrifter, og der findes mange blogs og hjemmesider, der hellere end gerne vil dele sine gode madoplevelser og yndlingsopskrifter med alle.

Mangler du gode idéer til nye retter, hvoraf de fleste egner sig til en børnefamilie, så kig gerne på nogle af de gode opskrifter du kan finde på Romanovickh.dk. Du kan jo også lige prøve at besøge en af de restauranter, des anbefales derinde.

Måltidet som samlingspunkt

Mange familier har rygende travlt. Det er to hjul rundt i svinget konstant, og alle i familien farer fra aktivitet til aktivitet. Det er der sådan set ikke noget galt i, men så er det også vigtigt lige at puste ud og mærke, at man stadig er en familie.

Til det formål er et måltid eminent. Især aftensmåltidet er godt til at være det, man samles om, når dagen er ved at være til ende. Her kan man sidde omkring det samme bord, udveksle dagens oplevelser og ikke mindst: Nyde den dejlige mad sammen.

Det er hyggeligt, det er sundt og det er vigtigt for en familie.

Server et måltid af god kvalitet

Det er ikke alle aftener, at aftensmaden bliver lige lødig. Men er den det de fleste aftener, så går det nok.

Rækker tiden simpelthen ikke til den store kulinariske udfoldelse – eller bare den lille, så benyt dig af et af de mange gode muligheder, der er for et lødigt take away måltid. Det er da bare fint. Og helt klart bedre end et sjusket måltid.

Det bedste er dog at udfordre sig selv en gang i mellem og kaste sig ud i en svær ret, der også smager af hårdt arbejde og tålmodighed.