Økonomi

Top 5 grunde til, at du bør skifte til et elbil med det samme og redde jorden

I dagens tid bliver overgangen til elektrificeret transport mere og mere uundgåelig. Elbiler udgør et meget lokkende valg, især for det miljø, vi lever i, og for de mennesker, der bor omkring os. I takt med at vi fortsætter med at gøre fremskridt, er transport den næste store udfordring på bæredygtighedsområdet, og både producenter og mennesker kan spille en stor rolle ved at gå over til elektriske flådekøretøjer.

Lad os dykke ned i grundene til, hvorfor overgangen er en stor mulighed for både producenter og mennesker.

 

Omkostningsfordele – lave vedligeholdelsesomkostninger

De fleste biler købes på lån, og derfor bliver ejeromkostningerne ekstremt vigtige for bilejerne. De daglige driftsomkostninger og vedligeholdelsesomkostningerne er betydeligt lavere sammenlignet med benzin- eller dieselbiler. De gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger for en EV kan være ca. 50 % billigere end for almindelige biler, da EV’er i sagens natur er mere pålidelige end køretøjer med forbrændingsmotor (ICE) på grund af færre mekaniske dele, der er udsat for fejl, og ofte giver bedre data, der muliggør mere proaktiv vedligeholdelse.

 

Teknologi med udskiftelige batterier

Denne teknologi giver dig mulighed for at udskifte dine afladede batterier med et opladet batteri på en ladestation. Selv om denne teknologi stadig er på vej frem, vil elbiler blive den foretrukne transportform for bilkøbere, når denne teknologi bliver indført i stor stil, når det sker. Der er mærker som MG, der arbejder på at få denne fremtidsteknologi til vores land i dag med biler som MG ZS EV. Skift til ladestandere her: https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

Smidig køreoplevelse

Mange elbiler er designet til at være komfortable og give en langt mere jævn kørsel sammenlignet med biler med elektrisk motor. Affjedringen skal være fast for at bære batteriernes vægt, og komforten i kørslen supplerer den manglende støj. Den eneste støj, som en elmotor laver, er en svag susende lyd, så det betyder, at komforten er stor inde i kabinen. Undervejs kan man også oplade sin bil gennem regenerativ bremsning.

 

Højere gensalgsværdi

Elbiler er nemme at vedligeholde. De kræver ingen tune ups og har meget få bevægelige dele, der på et tidspunkt skal udskiftes. Elbiler har typisk en mere jævn transmission og har færre sliddele som tændrør, ventiler, lyddæmper/afgangsrør, fordeler, starter, kobling, drivremme, slanger og en katalysator i modsætning til en gennemsnitlig ICE-bil. Elbiler er også ved at blive yderst tiltrækkende for forbrugere, der ønsker at afprøve grøn mobilitet. Som følge heraf har de også en meget god gensalgsværdi. Få som MG tilbyder også en tilbagekøbsoplevelse.

 

Nul emissioner

Byer over hele verden kæmper med forurening, og Indien er ingen undtagelse. I betragtning af de klimaudfordringer, som verden står over for nu, vil der komme en tid, hvor dele af landet, især storbyer, vil få zoner med nul-emissioner. Elbiler giver nul emissioner, når de kører på vejen. Det faktum, at elbiler ikke producerer nogen emissioner, vil bidrage til at reducere CO2 og andre skadelige drivhusgasser.