Fritid & Sport

Hvilken cykellygte skal du vælge?

Når mørket trænger på har det aldrig været så vigtigt som nu, at huske cykellygten. Chancen for at en bil ikke ser dig hvis du glemmer cykellygten er meget stor. For når det er mørkt, har billisten faktisk meget rige udsyn igennem ruderne i bilen.

Derfor er det alfa omega at du har husket cykellygten.

Hvis valget står imellem ingen lys på cyklen, eller den ringeste cykellygte, ville det stadig være at fortrække at have lys på cyklen. Men du skal huske at der faktisk er en række krav til cykellygten. Det er fx et krav at man er synlig og kan ses fra 300 meters afstand og både forlys og baglys skal være konstant uden at blinke. Farven på lyset skal være hvid eller blå foran og gult eller rødt bagpå. Hvis du supplerer med blinkende baglys, skal lyset blinke min. 120 gange i minuttet.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber cykel lygter?

Der findes mange forskellige slags lygter. Batteridrevet / genopladelige lygter er de mest almindelige. Men der findes også dynamolygter / magnet lygter som lyser når du træder i pedalerne. Har du en el-cykel kan du også få den opladet via batteriet på cyklen.

Men det du også skal have med i dine overvejelser er hvor let din cykel lygte er at montere! For cykellygter bliver ofte stjålet, så det er rart let at kunne afmontere dem, når du parkere din cykel i indre by. Det er også fint at kigge på kvaliteten af cykellygten, om den kan holde til at blive tabt.

Hos Jupitercykler finder du et stort kvalitetes sortiment af cykellygter.