Familieliv

Sommer, sol og masser af alkohol, men er det en god ide?

Sommer, sol og masser af alkohol, men er det en god ide?

Ah, sommertid. Solen skinner, fuglene synger, og alle synes at hygge sig. Hvad er der ikke at elske? Tja, en ting, som nogle mennesker måske ikke bryder sig om, er al den alkohol, der synes at blive indtaget i sommermånederne. Er det virkelig en god idé at drikke så meget i varmen?

Der er nogle, der vil sige ja, selvfølgelig er det det det! Sommeren handler om at nyde sig selv og give slip. Og hvad er bedre end at gøre det med et par drinks? Og hvem elsker ikke en god fest?

Men der er også dem, der vil sige nej, det er ikke en god idé at drikke så meget i varmen. Alkohol kan dehydrere dig og give alle mulige problemer i varmen. Desuden er det bare ikke sundt at drikke så meget alkohol regelmæssigt.

Mange alkoholproblemer udvikler sig i løbet af foråret eller sommeren.

 Ifølge lederen på et alkoholbehandlingssted, Vi har interviewet så er forårs- og sommermånederne en katalysator for mange menneskers alkoholmisbrug.

Det pågældende alkoholbehandlingssted, oplever altid ekstra mange henvendelser i forårsmånederne.

Henvendelserne kommer både fra de drikkende selv, men også for mange pårørende som er bekymret for et familiemedlem der pludselig ikke kan kontroller sit alkoholindtag.

Hvorfor er det at foråret og sommeren pludselig giver problemer?

Personen der drikker for meget, har måske haft et påbegyndende alkoholproblem og alkoholmisbrug over en længere periode. men i efteråret og vinterperioden hvor Vi er meget indenfor og sammen med familien, kan personen måske føler sig tvunget til at begrænse sit drikkeri.

Nu kommer foråret solen og sommeren, Det er triste inde liv begynder nu at flytte udenfor.

For en person dog i længere tid har måttet skjule sit misbrug alkohol, bliver det nu meget nemmere at køre forbi parken eller stranden på vej hjem fra arbejde, og lige sætte sig og nyde et par kolde øl, inden han eller hun fortsætter hjem til familien.

Denne adfærd vil for mange være fuldstændig utænkelig i løbet af vintermånederne. I de kolde måneder vil det at man sidder for sig selv og drikker øl, få andre til at vende sig om og kigge.

Man vil hurtigt blive til manden eller kvinden på bænken.

Men nu, nu skinner solen så er jeg jo bare en livsnyder der sidder og hygger mig.

 Der er hjælp at hente

Hvis du selv eller én af dine kære oplever at alkoholforbruget løber løbsk, i løbet af foråret eller sommeren så er der hjælp at hente. På alkohollinjen 70205501 kan du få hjælp og alkoholrådgivning alle årets dage, Det er gratis og telefonerne besvares af professionelt personale, der alle er underlagt tavshedspligt og diskretion.