FerieFritid & Sport

Skyd din egen fisk – UV Jagt i Danmark

Mange har fundet ud af at snorkling efter fladfisk og muslinger er sagen i 2020.

Corona nedlukningen og de manglende muligheder for at komme ud at rejse har fjort at dnaskerne har vendt sig mod naturen og hvilke eventyr den kan byde på.

Ikke kun naturen på land har vi fået øjnene op for, men en hel del er også begyndt at stikke hovedet under vandet for at gå på jagt efter fisk, muslinger, krebs og krabber.

Undervandsjagt

Undervandsjagt kaldes det når man tager en harpun i hånden og forsøget at skyde aftensmaden. Uv-jagt udstyret er til at betale og selvfølgelig skal man have normalt snorkeludstyr (maske, svømmefødder og snorkel), men de fleste uvjægere har også dykkerhandsker, neoprensokker, blybælte, dykkerkniv, dykkerbøje og selvfølgelig harpun med ud.

Der er ingen formelle krav til at købe og bruge en harpun udover at man skal være fyldt 18 år, og for at bruge den i havet skal købe sig et fisketegn (det kan klares på nettet og koster 185 kroner).

Hvor kan man gøre det?

Faktisk er der mange gode uv jagt steder i Danmark – du kan se en oversigt her. Øresund, Storebælt, Lillebælt, Vestkysten, Kattegat er har alle en masse gode kystområder med spændende stenrev, flot sandbund og masser af muslingebanker. Hvis du er i tvivl om hvor der er godt, så kig på luftfotos hvor du kan se de mørke områder (sten og tang) det er som regel spændende steder.

Er det farligt?

Det farligste er nok at køre i bil hen til det sted hvor du skal snorkle. Der er mange der dyrker denne hpbby og meget meget få ulykker eller farlige hændelser. Det sagt, så skal man selvfølgelig tænke sig om, holde øje med vand, vejr, vind og strøm – og andre sejlende. Havet er stort og stærkt, så respekten er afgørende for om du kommer sikkert hjem igen.