Familieliv

Hvilken hundelem skal du have fat i?

Står du og mangler en hundelem? I så fald skal du læse med her! I denne artikel vil vi give dig nogle rigtig gode råd til, hvordan du finder frem til den allerbedste hundelem til din bolig og din hund.

Hvor stor er din hund?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at vælge at købe en hundelem, der er stor nok til at passe til din hund. Hvis du har en meget stor hund, så skal dine hundelem også være passende stor. Hvis hunden ikke let kan få møvet sig igennem hundelemmen, så er det tvivlsomt, at de ville komme til at benytte den.

Du kan få en hundelem i mange forskellige størrelser. Der er derfor ingen grund til at købe en hundelem, der er for lille til dit behov. Find frem til en hundelem der er i netop den størrelse, som du regner med at din hund ender med at blive.

Du kan vælge at købe en hundelem hjem fra nettet eller at købe dem nede i en fysisk butik. Nede i en fysisk butik kan det være en smule nemmere at fornemme, præcis hvor stor hundelemmen er. Men hvis du køber din hundelem på nettet, kan du ofte spare penge på købet.

Lad være med at købe en hundelem til din hundehvalp

Hvis du har en hundehvalp lige nu, så kan det være meget fristende at købe en lille hundelem. Hundehvalpen kan have lidt svært ved at skubbe til den store hundelem og kan endda være en smule intimideret af den. Men det er nu ikke den bedste økonomiske beslutning at gøre.

Det er langt bedre at købe en hundelem, som passer til den voksne størrelse, som hundehvalpen ender med at få. Hvis du regner med at hundehvalpen kommer til at vokse sig meget stor, så skal du også have en meget stor hundelem.

Det er langt bedre blot at eskortere din hundehvalp, imens den endnu er lille. Den behøver ikke at lære at benytte en hundelem endnu. Det er desuden heller ikke sikkert at lade sin hundehvalp vandre rundt selv, da den hurtigt kan blive væk fra hjemmet.

En isoleret version 

Hvis du gerne vil have fat i en rigtig god hundelem, så er det en god ide at få fat i en hundelem isoleret. Med sådan et hundelem er man sikker på, at det ikke trækker ind af selve hundelemmen og skaber en kold luft inde i boligen. Det er især meget vigtigt at overveje, når det begynder at blive rigtig koldt udenfor.

Det kan hurtigt blive rigtig dyrt på din varmeregning, hvis du ikke har en hundelem der er godt isoleret. Der kan fise en masse varm luft ud af din hundelem, som bliver byttet ud med en kold vind inde i boligen.

At købe en isoleret hundelem behøver heller ikke at være så dyrt igen. Man kan ofte få fat i en billig version til næsten ingen penge. Der er derfor ingen grund til at lade sig nøjes med en hundelem, der ikke er isoleret. De fleste hundeejere vil kunne få råd til det.