Fritid & Sport

Sådan træner du derhjemme

Sådan træner du derhjemme

Hvis du gerne vil i gang med at træne, og du vil starte ud med hjemmetræning, så kan du sagtens gøre det effektivt. Mange tror, at man ikke kan få de samme øvelser med hjemmetræning, men hvis du er vedholden og træner de rigtige øvelser med de rette teknikker, så kan du nå rigtig langt. Hvis du vil vide, hvilke øvelser du lave til hjemmetræningen, så kommer vi med nogle gode forslag til øvelser, du nemt kan udføre derhjemme. Hvis det lyder som noget for dig, så læs med herunder.

Push-ups

En øvelse, som du helt sikkert kender, er de klassiske push-ups. Dette er en meget effektiv øvelse, og den kræver ikke noget specielt træningsudstyr. Du laver push-ups ved at lægge dig på gulvet eller måtten, og placere hænderne i skulderbredde på gulvet med samlede fødder. Hold din ryg lige, og sænk dig selv ned til gulvet, og pres dig selv op igen. Dette træner dine muskler i armene. Hvis du vil træne dine brystmuskler, så kan du prøve at placere hænderne længere fra hinanden. Hvis du ikke er så erfaren, så kan du starte med at lave push-ups på knæene.

Planken

Hvis du vil træne mavemuskler, så er planken en rigtig effektiv øvelse. Det er en meget populær øvelse, der er lige så anstrengende, som effektiv. Der findes flere forskellige varianter af planken, men i grundpositionen støtter du på underarmene i skulderbredde, og på tæerne. Forsøg at holde din krop så lige som muligt ved at spænde i mavemusklerne. Start med at holde planken i 30 sekunder, og så kan du lige så stille bygge det op. 

Squats

Hvis du vil træne ben- og ballemuskler, så er squats en god hjemmeøvelse. De fleste forbinder squats med vægtstænger, men de kan også sagtens laves uden. Placer fødderne i skulderbredde, spænd i maven, og bøj i knæene, som du ville sætte dig på en stol. Stræk så benene og rejs dig igen. 

Crunches

En anden god øvelse til mavemusklerne er de klassiske crunches, eller mavebøjninger. Du kan også lave forskellige variationer af denne øvelse, ved at dreje kroppen til den anden side, eller løfte benene.