Økonomi

Sådan laver du dine Ether om til kontanter

Ether er en kryptovaluta med fart på lige nu. Dette får mange til at overveje, om de ikke skulle sælge deres valuta og investere i noget andet eller bare placere pengene på en konto. Der er visse ting, man skal vide, da der findes mange måder at gøre tingene på. Det kommer an på, om du vil have pengene på en bankkonto eller om du vil have fysiske kontanter – der er også forskellige risici forbundet med de to forskellige ting.

Direkte til kontanter

For at omsætte dine Ether direkte til kontanter, så kræver det, at du finder en person, som vil købe dem i en privat handel – hvis det skal være i Danmark. Der findes steder, hvor du kan sælge Ether for kontanter i udlandet, men i Danmark er den eneste mulighed lige nu privat handel.

Problemet med en privat handel er, at du kan blive snydt. Bliver du snydt, så får du sandsynligvis ikke dine penge tilbage. Det er svært at spore kryptovalutaer, og så er det også umuligt at trække dem tilbage, når de først er blevet sendt. Du kan prøve at sælge et lille beløb, før du sælger det hele. Du bør også finde ud af, om du overhovedet har brug for så mange kontanter.

Penge på kontoen

Sælg din Ether her, hvis du ønsker at konvertere dem til penge på din konto. Det er oftest nemmere, og sandsynligheden for at blive snydt er meget lavere, hvis du ikke gør det igennem en privat handel. Du skal dog være opmærksom på, at du kommer til at betale et gebyr for at sælge dine Ether, men det er prisen for sikkerheden. Derudover skal du også kunne identificere dig selv, fordi børser er nemlig pålagt at vide en masse ting om deres kunder, og det kan du ikke komme uden om.