Familieliv

Sådan finder du de rette solbriller til din ansigtsform

Er du på jagt efter de helt rigtige solbriller – men ved du ikke helt, hvad du skal gå efter? Du er måske bange for at købe dem for store, for runde eller for firkantede? Så er du landet det rette sted. I denne artikel går vi nemlig i dybden med, hvilke solbriller du bør gå efter i forhold til din ansigtsform. Det kan uden tvivl gøre det en del lettere for dig at shoppe efter solbriller.

Firkantet ansigt

Du har et firkantet ansigt, hvis du har en bred pande, en firkantet kæbelinje og en firkantet hårgrænse. Hvis du har et firkantet ansigt, bør du gå efter solbriller med bløde kanter eller et tyndt stel. Du bør generelt gå efter runde, ovale eller cat eye-formede solbriller, så din ansigtsform kommer til at se mindre firkantet ud. Hold dig derimod helt fra solbriller med et firkantet stel eller glas.

Aflangt ansigt

Du har et aflangt ansigt, hvis dit ansigt er smalt ved kinderne og er længere end det er bredt, men generelt også minder meget om det firkantede ansigt. Hvis du har et aflangt ansigt, bør du gå efter brede solbriller, der får dit ansigt til at syne mindre aflangt. Stellet må gerne være bredere end din pande. Hold dig derimod helt fra solbriller, der tynger dit ansigt nedad.

Rundt ansigt

Du har et rundt ansigt, hvis du har runde kinder og hage og dit ansigt er lige så langt som det er bredt. Hvis du har et rundt ansigt, bør du gå efter firkantede eller rektangulære solbriller med kraftigt stel. Det skaber en god kontrast til dit ansigts bløde, runde former. Hold dig derimod helt fra runde solbriller, der bare får dit ansigt til at se endnu mere rundt ud.

Ovalt ansigt

Du har et ovalt ansigt, hvis din pande er bredere end din hage, og din hårgrænse er blød og rund. Hvis du har et ovalt ansigt, har du frit valg på alle hylder. Alle solbrille-former passer til dit ovale ansigt, men det bedste look opnår du med firkantede solbriller. Der er altså heller ingen former, der ser helt forkerte ud til din ansigtsform.

Hjerteformet ansigt

Du har et hjerteformet ansigt, hvis dit ansigt er bredest ved panden, du har tydelige, brede kindben og din hage er markant og smal. Hvis du har et hjerteformet ansigt, bør du gå efter solbriller, der trækker opmærksomheden nedefter, f.eks. dråbeformede aviator-solbriller eller oversize briller. Hold dig helt fra solbriller med alt for meget pynt og sten, især øverst oppe.