Fritid & Sport

Ravjagt for begyndere

Ravjagt

En tur på stranden kan føre mange fund med sig, og hvis du er heldig, er nogle af disse rav. Men det kan nogle gange være svært at afgøre, om det, du har fundet, er rav eller fx en sten i den samme gule farve. Der er dog nogle ting, der kan hjælpe dig på vej. For det første er rav lettere end sten, og det er også blødere. Slår du det forsigtigt mod tænderne, vil det frembringe en hul, dyb klang, og det vil ikke føles ubehageligt, som det gør med en sten. Hvis du ikke er bange for at skade ravet, kan du også prøve at ridse forsigtig med en kniv. Da rav er blødt, vil der komme små ridser i, hvorimod en sten vil stå imod denne behandling.

Find den bedste ravlygte

Først var det metaldetektorer der kom i høj kurs, da den gængse dansker fandt ud af at det var en sublim måde at underholde sig selv og familien på, når man gik på jagt efter svundne skatte. Nu er turen kommet til ravjagt. På en ravjagt kan der være større sandsynlighed for at selv børnene fastholder interessen i længere tid, fordi der er større sandsynlighed for at finde noget der faktisk er rav. På skattejagter med metaldetektorer har man helt sikkert oplevet en masse biplyde, men oftest for at finde en metalkapsel dækket til i jorden.
For at opgradere succesraten kan du ligesom med skattejagtens metaldetektorer også udstyre dig med hjælpemidler og det er her hvor en ravlygte er et helt fantastisk redskab at gribe fat i. Find den helt rigtige Ravlygte for at sikre dig en god oplevelse ved stranden.
 
Undgå at købe falske ravlygter
 
Ravlygter kan du finde på amnge hjemmesider men jeg vil anbefale at handle hos en anerkendt forretning som sælger ravlygter og dem findes der et par stykker af i Danmark. Her skal du passe på at du ikke hopper i fælden med ravlygter der er billigt fremstillet i Kina, for det er desværre langt fra tilfældet at de overhovedet virker til formålet. Når du køber en danskproduceret ravlygte fra feks. ravfund.dk så sikrer du dig en professionel ravlygte der altid vil få ravet til at lyse op som det skal.
Du kan i mange situationer sammenligne metaldetektorer og ravlygter med hinanden. De er begge gode redskaber til hver deres jagt og det er sjovt.
 
Artiklen er sponsoreret af Ravfund.dk