Hus & Have

Isolering – Hvilket muligheder findes der

Der er ingen tvivl om at efterisolering er en af de meste effektive måder at spare på varmen på, og dermed bliver det også en af de mest effektive måder hvorpå man kan spare på pengene. Pengepungen plejer samtidigt at være en sikker måde til at nå ind til folk når man skal lave CO2 reducerende tiltag. Og efterisolering er da i den grad også CO2 reducerende. Lad os tag et kig på hvilket muligheder der findes for efterisolering af boligen.

Loftisolering

Varmen stiger op af, det ved alle der har set en varmluftballon, og efterfølgende undret sig over hvad det egentlig er der får den til at stige til vejrs. Den viden er meget vigtigt når man tænker energitab. Da varmen stiger op af, så vil et loft uden tilstrækkelige isolering være den oplagte mulighed for at varmen kan slippe ud. Derfor giver det rigtig god mening at få efterisoleret loftet.

Gamle huset har kun 100-150mm isolering på loftet, hvor moderne huset i dag møder et krav på 550mm isolering. Det betyder ikke at huset er ulovligt hvis det ikke har 550mm og er et ældre hus, men det betyder at du i den grad skal tag op til overvejelse om ikke du kan få gavn af efterisolering af din boligsloft.

Gulvisolering

Hvis man fryser om tæerne så føler man også at omgivelserne er kolde, også selvom de egentlig ikke er det. De giver sig klart til udtryk når vi snakker isolering af gulvet. Hvis dit gulv ikke er godt nok isoleret, så vil du opleve at du får kolde fødder, og derfor ikke synes der er ordentlig varmt i huset. Når det er sagt, så er der selvfølgelig også penge at spare ved at få lavet en god isolering under gulvet.

Der er mange muligheder når man skal isolere gulvet, og den konkrete metode kommer an på hvordan konstruktionen er lavet. Hvis man har kælder, så kan det være en god mulighed af isolere gulvet nedefra, men hvis man ikke har kælder så kan den eneste mulighed være at brække gulvet op, for derefter at genopbygge det på ny med mere isolering.

God kilde til mere information om gulvisolering: https://bedrebyg.dk/gulvisolering/

Hulmursisolering

Når man tænker på isolering, så tænker de fleste danskere på det isolering de kan se på loftet, de færreste tænker på at der rent faktisk også kan være isolering i væggene. Tilbage i 70’erne og før den tid, der gik man ikke ret meget op i isolering, og slet ikke i væggene. Senere har man fundet ud af, at der er en del energitab i en u-isoleret væg og derfor har man også opfundet en metode hvormed man kan isolere de boliger der tidligere blev bygget helt uden tanke på isolering i væggen.

Metoden kaldes hulmursisolering og kræver egentlig blot at man har en hulmur i huset som ikke er isoleret, når denne betingelser er på plads, så er det bare at gå i gang. Men hvordan kommer man lige ind i væggen og foretager den nødvendige isolering? Jo det er egentlig ret simpelt, man kan nemlig med special udstyr lave et hul i væggen hvor igennem der kan indblæses papiruld.

En god kilde til mere information om hulmursisolering: https://www.lavenergi.dk/hulmursisolering/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *