Økonomi

Har du styr på glatførebekæmpelse til vinter?

Sandsynligvis varer det ikke mange uger, før frosten sætter ind. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvad du skal gøre, hvis der kommer sne. Det er nemlig dit ansvar at fjerne sne fra fortove ved din grund.

Vinteren kommer

På mørket og kulden kan man så småt mærke, at vinteren er ved at komme. I manges øjne betyder dette, at julen og hyggen er nær. Men skal du nyde højtiden med ro i maven, er det vigtigt, at du har styr på glatførebekæmpelse.

Det er nemlig dit ansvar at fjerne sne på eventuelle fortove eller trapper, der grænser op til din grund. Bor du på en privat fællesvej, skal du desuden sørge for, at kørebanen er ryddet ud til midten af vejen foran dit hus. Husholdningen, der bor over for dig, har ansvaret for at rydde sne ud til midten på den anden halvdel af vejen.

Snerydning i Holsterbro

Bestil snerydning i Holsterbro her, hvis det er i Holsterbro, dit hus ligger. Hvis dit hus ligger op til en privat vej er der nemlig rigtig meget sne, som du har ansvar for at rydde.

Har du ikke det rette udstyr til snerydning, kan det tage rigtig lang tid. Og det kan endda være næsten umuligt for dig at transportere de store mængder sne. Derfor kan du med fordel få en anden til at gøre arbejdet. På den måde får du ligeledes tid til at være sammen med familien.

Indendørs hygge

Når det er koldt udenfor, har vi i Danmark heldigvis tradition for at hygge os indendørs. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Der kan for eksempel blive sat en god film på, eller I kan tænde op i brændeovnen.

Hvis du vil tænde op i brændeovnen, er det vigtigt, at du har det rette brænde. Køb af ovntørret brænde kan være en rigtig god idé, hvis du vil have ild let og bruge minimale mængder af optændingsmidler.

Vinterdæk på bilen

På trods af den indendørs hygge er det sommetider nødvendigt at køre i bil i vintermånederne. Snerydning er ikke nok, hvis du skal være sikker på at kunne stå fast på vejene, og derfor må du have nogle vinterdæk på din bil.

Skifter du ikke til vinterdæk, kan du opleve, at dine dæk bliver stive, når temperaturen kommer ned under frysepunktet. Dette betyder, at de mister deres bremseegenskaber, og derfor kan en bil med sommerdæk være til fare for både dig selv og andre.

Nyd det så længe det varer

Selvom det kan være frustrerende, at der ligger sne på vejene, og at man skal rydde gangen op til ens hus, er vinteren også en enormt fascinerende tid. Sne og frost kan lægge op til mange smukke gåture i kulden, og derfor er det bare om at nyde det, så længe det varer.

Man kan ikke komme udenom, at der er noget magisk ved en hvid jul. Er den hvide jul i hus, kan det være helt okay, at man til gengæld skal bruge et par timer på at rydde sne.