Familieliv

Forkæl din hund med det rigtige hundefoder

En hund har ligesom mennesker brug for den rigtige næring. Det er derfor vigtigt, at det hundefoder, som du bruger, er af god kvalitet. Flere og flere sætter for eksempel pris på, at hundens foder er uden kunstige tilsætningsstoffer.

Når du skal købe hundemad, er der tit rigtig meget at vælge mellem – det kan være alt fra foder til hvalpe til foder til overvægtige hunde. Sæt dig derfor godt ind i lige præcis hvad din hund har brug for.

 

Hvilken slags hundefoder har din hund brug for?

Det kan selvfølgelig være svært at svare præcist på. Derfor køb hundefoder som du føler passer bedst til din hund. Der er dog nogle ting, som du skal tænke over.

Hvis det er en hvalp, som du har, er det selvfølgelig bedst at købe hvalpefoder. Hvalpe vokser rigtig hurtigt og er meget aktive. De har derfor brug for mad fyldt med næring, og det er hvalpefoder lavet med tanke på.

Når din hund bliver voksen, er det lidt mere frit, hvilket foder du kan vælge. For eksempel kan du vælge mellem vådfoder og tørfoder. Vådfoder ses tit som det friske og naturlige valg, men langt de fleste hunde kan faktisk godt klare sig med tørfoder.

Hvis din hund har svært ved at tygge og fordøje maden, kan det være bedst med små portioner vådfoder i løbet af dagen. Tit er vådfoder dog en smule dyrt, så flere og flere gør sig i ”blandet fodring”. Det er en kombination af både våd- og tørfoder. Det kan for eksempel foregå ved, at hunden har to skåle – en med hver. Så kan din hund selv vælge hvad den foretrækker at spise.

Der er som sagt også hundefoder til overvægtige hunde. Her er maden specielt lavet, så den stadig indeholder alle de nødvendige næringsstoffer uden, at din hund tager på af det. Det er dog vigtigt at huske på, at en overvægtig hund også gerne skal motioneres. Start eventuelt med at gå nogle kortere ture og gør dem gradvist længere.

 

Godbidder

Ingen hund skal gå uden godbidder. Godbidder kan bruges på mange tidspunkter, for eksempel hvis du er ved at lære din hund at give pote. Du kan dog selvfølgelig også bare give din hund en godbid en gang imellem uden, at der er den store grund til det.

Der findes de helt klassiske træningsgodbidder, som fungerer som incitament, når din hund skal lære noget nyt. De er små og lette at transportere rundt.

Hvis du er ude på at forkæle din hund lidt ekstra, kan det i stedet være en fordel at give din hund en tyggestang. Sådan en varer lidt længere og er også gode for hundens tænder. De fås desuden i alverdens variationer. For eksempel kan de være lavet af fasankød, vildsvin eller hjort.

Du kan også købe det helt klassiske kødben. Det kan for eksempel være et kalveunderben. Det er en snack, som din hund kan have glæde af i flere timer.