Hus & Have

Fem måder at pifte hjemmet op i sommermånederne på

Maj måned har været den varmeste herhjemme i utallige år. Da meget tyder på, at det gode vejr vil fortsætte i lang tid endnu, er mange da også begyndt at planlægge sommerens aktiviteter. Det kan eksempelvis være at pifte hjemmet lidt op med en række projekter, som vi her giver et par forslag til.

For hvis huset trænger til en overhaling, er det måske slet ikke så dum en idé at bruge sommeren på dette formål. Det er afgjort den årstid, hvor det er nemmest at arbejde ude, fordi vejret oftest er varmere. Det er samtidig noget, som giver en masse motion og alsidighed, som mange faktisk finder spændende.

Der skal selvfølgelig også være plads til andet i en ferie, men hvis man har sat sig det mål, at man skal have gjort noget ved det derhjemme, og man har tiden til det, så er det den helt oplagte sommerferieaktivitet. Her kommer fem af de ting, som er oplagte at starte med.

Alger

Utrolig mange døjer med alger på forskellige dele af deres hus. Det er noget, som er meget ærgerligt for det samlede indtryk af et hus, for det giver bare ofte grimme misfarvninger, som man desværre kommer til at leve med, hvis man ikke gør noget ved det. Heldigvis kan man sagtens komme dette problem til livs, hvis man tager skeen i den anden hånd. Det kan man eksempelvis ved at få noget professionel hjælp til algebehandling.

Algebehandling kan eksempelvis være på taget, hvor der ofte samler sig rigtig meget af dette grønne fænomen. Det kan altså hurtigt komme til at se grimt ud, særligt hvis man har skråtag, så handler det bare om at få gjort noget ved det hurtigst muligt.

Med et professionelt team vil man hurtigt få styr på algeproblemerne på taget. De kan fjerne alt det, som sidder på nuværende tidspunkt, og så kan de også forebygge, så det ikke bliver et stort problem i den nærmeste fremtid. Der vil naturligvis altid være en risiko, men en professionel behandling gør den langt mindre.

Du kan også få behandlet mange andre steder for alger. Det gælder eksempelvis terrassen, som mange danskere bruger mange timer på i løbet af sommeren. Derfor er det endnu mere ærgerligt, hvis den er helt grøn af alger, som har misfarvet fliserne eller andet underlag.

Terrassen

Ud over algebehandling på terrassen er der også masser af andre ting, man kan gøre for at få en flot terrasse til sommeren. Det kunne eksempelvis være, at man kiggede på at få den rigtige overdækning, som gør det lækkert at kunne finde skygge på de varmeste dage.

Man kan også tænke i at gøre det hyggeligt, hvis man får gæster i løbet af sommeren. Det kan eksempelvis være med et grillhjørne, hvor der er plads til at kokkerere.

Terrassemøblerne skal selvfølgelig vælges med omhu, så de passer ind i stilen. På den måde er der masser af ting at overveje, hvis man skal skabe en lækker terrasse.

Skær ned

Skal man have en lækker have, og er den i forvejen meget frodig, bør man bestemt ikke være bange for at skære ned i haven. Tingene vokser så enormt hurtigt, og faktisk går det oftest endnu hurtigere, hvis man skærer nogle grene eller andet ubetydeligt af.

Når man beskærer, kommer haven også nemt til at fremstå skarpere end før, og der er derfor mange fordele ved det. Det er desuden også en god måde at skabe overblik og holde struktur i haven på. Beskærer man jævnligt, vil haven altid være nogenlunde under kontrol.

Få det til at gro

En smuk have er oftest en, som også gror rigtig meget. Den er i vækst, og der sker selvfølgelig rigtig meget hele tiden. Derfor er det også oplagt at forsøge at opnå denne udvikling i sin have. Det sker ved at vande jævnligt og generelt hele tiden holde øje med liv i haven.

Cyklerne

Hvorfor ikke bruge et par dage på at få rengjort og klargjort cyklerne mest muligt. De kan nemt komme til at stå at blive grimme, hvis de ikke bliver brugt. Får man sat dem godt i stand, kan det ligefrem være noget, man gerne vil vise lidt ekstra frem til sine gæster.