Hus & Have

Et behageligt hjem på et stramt budget? Sådan gør du

Har du et stramt budget, og ville du ønske, at du kunne købe alt det, du kunne tænke dig, for at skabe et behageligt hjem? De to ting hænger heldigvis ikke slavisk sammen, og det ér derfor muligt at indrette dit hjem enormt behageligt, uden at det behøver at rydde din bankkonto – og hvorfor så kaste så mange penge efter det i første omgang?

Hvis du ønsker at finde ud af, hvilke løsninger, du kan lade dig inspirere af, så læs mere og find flere informationer på følgende website: Herligthjem.dk. Der er en masse inspiration at hente, og måske du får gode idéer til, hvad du kan foretage dig i dit eget hjem.

Tænk på lyset i dit hjem

Først og fremmest skal du tænke på lyset i dit hjem. Lys er noget af det, der kan frembringe ro og hygge. For at opnå dette, kan du fx lave dine egne stearinlys til om aftenen. Det er især i stearinlysets skær, at man kan komme helt ned i gear og slappe helt af i sit behagelige hjem.

Søg efter behagelige dufte, der får dig til at slappe af

Dufte er ligeledes noget af det, der kan gå ind og påvirke vores sind og humør. Du bør derfor finde frem til dufte, der får dig til at slappe af, og som du kan omgive dig med i dit hjem. Søg fx dufte i naturen, du kan tage med ind i hjemmet, og som kan sprede sig langsomt og få dig i en ekstase af dejligt humør.

Dufte kan også komme fra vilde blomster, og når du begiver dig ud i naturen på jagt efter dufte, kan du også nyde denne beroligende aktivitet, mens den står på.

Omgiv dig mig farver, der gør dig rolig

Vi bliver enormt meget påvirket af farver, og derfor skal du også sørge for at omgive dig med farver, der skaber ro i dit sind og dit hjem. Her kan du ligeledes med fordel søge ud i naturen, hvor du kan samle blade og andet op fra jord- eller skovbunden og tage med hjem. Det er vigtigt, at du ikke går rundt og skærer grene eller lignende af træerne. Udnyt det, naturen alligevel har givet afkald på, og bring det ind i dit hjem, så det her kan få nyt liv.

Køb genbrugsting – det er fuld af sjæl

Det er altid en god idé at opsøge genbrugsbutikker. Her finder du udelukkende ting, der er fulde af sjæl. Ting, der har levet i tidligere liv, og som nu kun venter på, at du tager det til dig, og giver det nyt liv. Mange forbinder genbrugsbutikker med gammelt tøj. Men mange steder finder du faktisk også en masse til indretning – og endda til billige penge.

Det kan derfor godt betale sig for dig at gå på jagt i dit nærmiljø. Måske der er en genbrugsbutik lige om hjørnet, du ikke vidste fandtes. Og endnu bedre; måske venter dit helt nye og beroligende hjem derinde.