Fritid & Sport

En ny trend skyller ind over Danmark

Du kan også komme med på den nye trend – eller er det måske allerede – at samle på gode antikvariske bøger, Bølgen er skyllet ind over Dannevang fra USA, hvor rigtig mange hjem har et bibliotek. 

Du skal blot gøre dig klart, vil du blot  have noge få henslængte smukke bøger liggende på et bord i stuen for et syns skyld eller vil du oprette dit eget rigtige bibliotek, der dækker din personlige hobby eller kulturelle interesse, i hvilken retning den nu går. 

Et bibliotek oser af kultur, når du derfor skal oprette dit eget bibliotek, skal du først vurderer, om du vil bruge et helt rum i lejligheden eller i huset du bor i. Når den overvejelse er gjort og beslutningen truffet begynder det sjove: Jagten på indholdet til dit bibliotek. Måske er du til musik, og har ligeledes indrettet dit bibliotek til musikværelse hvor du kan lytte til de store klaverkoncerter eller operaer. Men måske går dine interesser i helt andre retninger, måske jagt og fiskeri, der er mange, mange muligheder. Der er også nogle, der alene vil samle på første udgaver forsynet med forfatterens personlige dedikation, eller f.eks. hvem der har indbundet de smukke bind, altså hvilken bogbindermester der har stået for indbindingen af bogen. Mulighederne er mange, de nævnte områder her, er kun appetit vækkere. Du har sikkert din helt personlige niche, som vil gøre dit bibliotek helt specielt. 

Men jagten bliver ikke nem. Du kan selvfølgelig gå til de lokale genbrugsbutikker om de har de antikvariske bøger til salg. Sandsynligheden er meget lille. Det vil blive som at lede efter nålen i høstakken. Du må på internettet og søge, for internettet er Aladdins hule, når det gælder at sælge brugte bøger. bare søg på bog antikvariat eller antikvariske bøger og du er en hel del tættere på din ønske bog. 

Rigtig god bogjagt.