Økonomi

Brug internettet til at få styr på valutakurser, når du rejser

I Danmark har vi vores egen valuta. Den danske krone har været den officielle danske valuta helt tilbage fra 1. Januar 1875, og ved en folkeafstemning i år 2000 sagde et flertal af danskerne nej til at gøre euroen til den officielle møntfod i Danmark. Derfor handler vi i Danmark, Grønland og på Færøerne stadig med den danske krone. Det betyder også, at der kan opstå lidt bøvl med valuta og valutakurser, når man rejser til udlandet. Det kan internettet dog hjælpe dig med.

Fremmede valutaer

Danskerne hører til et af de folkefærd, som er allergladest for at rejse. Mange danskere rejser flere gange om året; skiferie i vintermånederne, en forlænget weekend henover påsken, et par uger sydpå i sommerferien og måske også en efterårsferie.
Af denne grund bliver danskerne også ofte konfronteret med spørgsmålet om valutakurser. Mange føler måske efterhånden, at de har stiftet så indgående et kendskab til euroen, at de næsten kan bruge den som deres egen. Men hvad så, når man rejser uden for EU? Og hvad med, når valutakurserne ændrer sig?

Foranderlige valutakurser

Når valutakurser er rigtig svære helt at blive klog på, så skyldes det blandt andet, at kurserne ændrer sig over tid. Tager du på ferie til et andet land, kan du derfor ikke nødvendigvis tage for givet, at det pågældende lands valutakurs er nøjagtig den samme, som den var, sidst du besøgte landet.

Når valutakurserne forandrer sig over tid, skyldes det flere forskellige ting. Ofte er det komplicerede mekanismer, der er skyld i, at kurserne falder og stiger, andre gange er det temmelig lige til at forudse, når der sker en ændring.

Årsagerne kan være mange. Både markedskræfter, politiske spørgsmål og sågar naturkræfter kan spille ind. Det er derfor altid en god idé at undersøge valutakurserne for valutaen i det land, du skal besøge, inden du rejser.

Hvis du vil vide mere

Skal du snart ud at rejse, eller kunne du bare godt tænke dig at blive klogere på det med valutakurser? Der er enormt meget viden at finde på dette område, fordi spørgsmålet om valuta og valutakurser er et kompliceret et af slagsen. Hvis du har lyst til at vide mere om valutakurs, kan du klikke på linket. På hjemmesiden finder du også en smart valutaomregner, som opdateres efter kurserne og derfor er rigtig praktisk at bruge, når du rejser.

På siden finder du desuden også enorm mange andre brugbare tips til rejsen – blandt andet til forsikring, telefondækning, ansøgning om visum og meget andet. Jo bedre du er forberedt, inden du rejser, jo mere kan du nyde din rejse og slappe af, når først du er kommet af sted.