Familieliv

7 symptomer på tør hud

Udtørret ud 

Når man bliver ældre, kan der forekomme problemer med huden. Det er især hos ældre kvinder, at der kan forekomme kløende og tør hud. Indeklimaet i boligen har også en indflydelse på vores hud, men genetisk , så skyldes også at olie- og svedkirtlerne hos ældre mennesker, bliver mindre aktive, hvilket gør, at huden bliver svære at holde fugtig. En god ting som man kan gøre, hvis man har hudproblemer, er at man drikker en masse vand. Nogle mener også at cannabis olie kan have en positiv virkning. 

Forandring af negle 

Når man bliver ældre, opleves det, at ens negle går hen og bliver mærkelige. Mærkelige på den måde, at de bliver bløde, tørre og dermed knækker nemt. Det gælder mest neglene på hænderne, og altså ikke så meget på fødderne. Hvis man vasker hænder også, så kan det også påvirke neglene. Især hvis man har et job, der kræver at man ofte vasker finger, eller kommer i kontakt med vand, at man kan beskytte hænderne, ved at have handsker på, og bruger en god håndcreme. 

Tør mund

Det lyder måske lidt mærkeligt, at man kan blive tør i munden. Men det kan man aldrig opleve, selvom man ikke har nogle særlige sundhedsmæssige problemer. Man kan nemlig risikere at ens spytkirtler ikke formår, at skabe nok spyt inde i munden, hvortil der så opstår mundtørhed. Tørhed i munden kan påvirke ens mundhygiejne og tænder. 

Sol

Sol er en stor synder i forhold til vores hud. Sol skaber varme, men det gør også at vores hud bliver tør, da vi sveder væsken ud af huden. Solcreme kan gå ind og skabe en balance i huden, men hvis vi får smurt os godt nok ind, gør vores hud hen og bliver tør og irriteret. Så hvis det er muligt, så hold dig så meget i skyggen som muligt. 

Diabetiker? 

Har du diabetes, så kan det også påvirke din hud. Du kan opleve ekstrem tør hud, som kan klø. Grunden til dette er, det høje blodsukker i kroppen. Hvis du får dit blodsukker på et stabilt niveau, kan det også undgå de værste hudproblemer. 

Revnende læber

Især i vinterperioden, oplever mange af os at få tørre og revnende løber. Udover vejret kan kosmetisk og medicin skabe tørre læber. Her kan man prøve på at trække vejret igennem munden, i stedet for næsten. Undgå at slikke på dine læber. – For at give dine læber frugt, kan du smøre dine læber med en god læbepomade, så ofte som muligt. 

Tørhed i kønsdele

Der forekommer også tørhed i skeden når man bliver ældre. Det sker omkring overgangsalderen, hvor kvinder begynder at tabe hormonet østrogen, som sætter en masse forandringer igang i kroppen. Der er desværre ingen kur eller medicin, som kan gøre noget ved det. Det man kan gøre er, at anvende glidecreme og ellers fugte med en vaginal fugtighedscreme. Dog anbefales det, at du snakker med din læge omkring det. 

Der er en masse grunde til at huden kan blive tør og irriteret. Udover vejret, så kan sygedomme, ældning af alder og sågar fødevare påvirke vores hud. Hvis du oplever store problemer, bør du gå til lægen eller en hudspecialist.