Hus & Have

5 gode idéer til en retro boligindretning

Er du blevet ramt af retro-stemningen? Og ønsker du at indrette din bolig på en måde, så de fine retro-tendenser kan ses og bliver afspejlet? Så læs med her, hvor du bliver udstyret med 5 gode idéer til en retro boligindretning. På den måde kan du få inspiration til, hvordan du kan skabe det hjem, som du altid har drømt om.

1. Indret med teak

Retromøbler er blevet populære. Men hvad er det egentligt, der menes, når man snakker om retro? Én af de helt store tendenser indenfor denne boligstil, er teaktræ.

Retromøbler i teak blev første gang populære i 1950’erne, men har i denne tid fået sin renæssance. Det betyder, at man, i dag, i flere moderne hjem, ser et spisebord i teak, en kommode eller måske forskellige stole.

Teaktræ bringer en vis varme med sig og kan kombineres med såvel gamle som spritnye møbler. Den mørke træsort spiller godt sammen med hvide vægge og grønne planter. Træsorten er med til at skabe kontraster og en dybde i det rum, hvori møblet er placeret.

Her kommer nogle idéer til, hvordan du kan indrette med teaktræ:

  • Indret din spisestue med et bord i teak
  • Indret din dagligstue med en lænestol i teak, som kan stå i dit yndlingslæsehjørne
  • Indret soveværelset med en kommode i teak, hvor dit tøj mm. kan opbevares
  • Indret stuen med en smuk skænk i teak

2. Vælg de helt rigtige lamper

En del af en retro boligindretning kommer også ved at vælge de helt rigtige lamper. Der findes rigtig mange forskellige slags lamper den dag i dag, men for at finde de med det rigtige look, kan det være, at du skal en tur på loppemarkedet eller måske i et auktionshus.

Den rette retrolampe er typisk relativt simpel i sit formsprog med mere eller mindre lige linjer. Karakteristisk er, at der typisk skal være smæk på farverne. Vær derfor ikke bange for at vælge en postkasserød spisebordslampe eller måske en gul bordlampe til teakskænken.

3. Indret med skønne farver

En retro boligindretning er typisk også karakteriseret ved at indeholde de helt rigtige farver. I den forbindelse handler det om at være lidt modig og vælge nogle farver, der måske ved første øjekast ikke passer perfekt sammen, men som i en større sammenhæng, er fantastiske.

Af farver, der som regel er at finde i et hjem med retrostil, kan nævnes:

  • Rød
  • Gul
  • Turkis/blå
  • Orange
  • Brun

4. Fyld en væg ud med et retro tapet

Det er blevet enormt populært at male blot én af rummets fire vægge i en mørkere farve eller at tapetsere væggen. Så hvorfor ikke vælge et retro tapet?

Der findes rigtig mange, gode og spændende muligheder for at vælge det helt rigtige tapet. Retro tapeter findes typisk i gul eller måske en orange/brunlig farve. Det er desuden muligt at vælge forskellige mønstre.

5. Indret med et retro gulvtæppe

En anden måde, hvorpå du let kan få meget mere retro ind i dit hjem, er ved at indrette med et lækkert gulvtæppe i netop denne stil.

Vær ikke bange for at lægge et stort og smukt tæppe under sofaen, så det får en prominent plads i hjemmet.

Som du kan læse, er der altså mange måder, hvorpå du kan skabe en retro boligindretning. Imidlertid er retromøbler blevet en smule dyre grundet deres stigende popularitet. Du kan derfor gå efter at spare penge på møbler på Black Friday. Her kan du finde præcis de møbler, som du ønsker at indrette med, men til en langt bedre pris end normalt. Black Friday ligger altid den første fredag efter den amerikanske højtid, Thanksgiving.