Hus & Have

3 gode grunde til at skifte taget ud

Taget er uden tvivl den del af huset, som bliver påvirket med af bl.a. blæst, sol, regn og sne – og det beskytter huset, så der ikke kommer fugt og andre uønskede elementer ind i huset og skaber ødelæggelse. Et tæt tag er derfor en nødvendighed, hvis du gerne vil have et sundt hus. Et tag i dårlig stand vil nemlig være i fare i stormvejr, imens et utæt tag kan give alvorlige råd- og svampeskader. Det gælder ikke bare i tagkonstruktionen, men faktisk i hele resten af huset, hvis vandet finder vejen ind. Det er derfor altid nødvendigt at sikre, at taget er i god stand, og nogle gange er der simpelthen ikke andet at gøre end at skifte taget ud med et nyt for at sikre husets sundhed. Vi har her samlet 3 gode grunde til at skifte taget ud, så du kan være sikker på, at dit hus altid er godt beskyttet, uanset vind og vejr.

Taget er gammelt

Tagbelægninger kan ikke holde evigt, selvom der dog er nogle tagbelægninger, der kan få det til at se sådan ud, som f.eks. tegl. På et tidspunkt skal tagbelægningen altså skiftes, hvis du gerne vil sikre, at taget er tæt og modstandsdygtigt over for det danske vejr. Det er derfor altid en god idé at holde dig opdateret på, hvor gammelt taget er og hvor længe du kan regne med at det holder – og når det begynder at opnå sin forventede levealder, kan det være en god idé at holde ekstra godt øje med det, især efter storm eller skybrud. Det er også altid godt at alliere sig med en ekspert på området, som kan vurdere, om der er behov for et nyt tag. Jysk Tagkompagni tilbyder f.eks. gratis tagtjek.

Der skal laves større renoveringer

Når der skal laves større ombygninger, tilbygninger eller renoveringer, vil det ofte påvirke taget på den ene eller anden måde. Måske skal taget udvides i forbindelse med en tilbygning eller taget skal fjernes enkelte steder for at gøre plads til ovenlysvinduer. Uanset hvad det måtte være, kan det være, at disse renoveringer påvirker taget så meget, at det vil være bedst bare at skifte taget ud i forbindelse med disse renoveringer, også selvom taget måske slet ikke er nedslidt. Det er især en god idé, hvis det f.eks. letter byggeprocessen, da du så kan spare penge på håndværkernes løn. Generelt er det værd at overveje, især da et nyt tag jo også byder på mange fordele, som f.eks. bedre indeklima og lavere varmeregning.

Taget er dårligt isoleret

Varmen stiger, og det betyder, at taget er det sidste sted, der kan holde varmen inde i boligen. Hvis taget ikke er i stand til det, kan det være meget svært at holde varmen i boligen, og det kan koste dyrt på varmeregningen, især lige for tiden, hvor udgifterne er helt hen i vejret. Efterisolering af taget kan være en oplagt mulighed, men det er ikke altid muligt. Det betyder, at et nyt tag bliver den eneste mulighed for at sikre et godt isoleret tag, der kan holde på varmen.

Er det på tide at skifte dit tag ud med et nyt? Få en god pris på nyt tag hos Jysk Tagkompagni i dag. Her kan du udfylde en tagberegner og så en konkret pris ud fra dit nuværende tag og dine ønsker til et nyt tag.