Familieliv

Vent ikke til sidste øjeblik med at planlægge din begravelse

Det kan være meget svært at tale om døden. Selv i et moderne land som Danmark kan det stadig føles som et tabu, når emnet falder på, at vi en dag skal forlade dette liv. Men det er farligt at lade emnet omkring døden forblive i det uvisse. For når du en dag uundgåeligt skal herfra, kan du risikere, at dine efterladte ikke kan enes om at arrangere din begravelse eller forholdene omkring den. Det kan desværre ende med uro i familien, som kan blive uvenner over det hele. Derfor bør du være den, der tager action og planlægger, så der ikke er tvivl om dine intentioner.

Du kan bruge Min Sidste Vilje

Hvis du gerne vil gøre de nærmeste pårørende opmærksomme på, hvad du ønsker og ikke ønsker dig til din begravelse eller bisættelse, er det nemmeste at udfylde Min Sidste Vilje. Her er der tale om et dokument, hvori du noterer, hvad du har af særlige ønsker. Det kan være alt fra mindre ting som f.eks. om du vil begraves i noget særligt tøj eller ønsker særlige sange i kirken til om du f.eks. vil have din aske spredt.

Min Sidste Vilje kan downloades fra internettet, og herefter kan du give det til din bedemand. Det kunne f.eks. være din lokale Bedemand i Kolding, som så opbevarer dokumentet sikkert for dig. Du kan hernæst gøre din familie opmærksom på, at denne bedemand har det. Det vil gøre det muligt for din familie at rete henvendelse der, når tiden er inde.

Ønsker du det, kan det være en rigtig god idé at tale med din familie om de ting, som du har noteret i dokumentet. På den måde kan du forberede dem på, at det er sådan du ønsker det, og at det er dine valg, som skal respekteres.

Alt i alt giver dette dig mulighed for at få planlagt efter din vilje, mens du samtidig sparer din familie for at træffe potentielt hårde valg, hvis ikke de har haft kendskab til dine ønsker.