Familieliv

Vælg din psykoterapeut på baggrund af en indledende snak

Der kan være tidspunkter i livet, hvor det hele bliver en smule for uoverskueligt og man får brug for hjælp udefra. Den hjælp kan i mange tilfælde være vores familie og venner, der kan hjælpe os med gode råd og vejledning. Men i nogle tilfælde er dette desværre ikke nok. I disse tilfælde skal du have fat i en fagperson som en psykoterapeut. Men du skal sørge for, at der er et godt match mellem dig selv og din terapeut. Det har nemlig stor betydning for forløbet.

Du skal føle dig tryg

Hvis du ikke er tryg ved din behandler, vil du muligvis ikke åbne dig i lige så høj en grad, som hvis du følte dig hundrede procent veltilpas.

Netop det at åbne sig er vigtigt for at få gang i behandlingen. Psykoterapeuten kan ikke gætte ting, men kun forsøge at få dig til at tale åbent om problemet, dine handlinger, reaktioner og følelser. Hvis du ikke selv kan dele rigtigt ud af disse, er der ikke en optimal forudsætning for behandlingen.

Vælg gerne en erfaren psykoterapeut

Når du skal finde en psykoterapeut, kan det ofte svare sig at gå efter erfaringen. Det er i hvert fald vigtigt, at personen kan se dig og hvad du har lyst til, og ikke ser på, hvordan tingene burde være. Hvordan noget burde være er en forestilling, der tager udgangspunkt i, hvad andre mener. Men hvad mener du egentligt selv? Hvad har DU lyst til? Hvis ikke disse ting matcher det, som folk ”burde”, så presses du blot ned i en kasse, som du måske slet ikke har lyst til at befinde dig i? Og som du sikkert nok allerede har gættet, er det ikke noget, der giver gode og langtidsholdbare resultater. Tværtimod!  Din behandler skal med andre ord have erfaring og være i stand til at læse dig som person. Ikke betragte dig som en af mange. Du er unik, og du skal have en løsning, der passer til dig.

Du kan booke tid til din psykoterapeut i Odense her.