Hus & Have

Sorte strømper passer til alt

Det kan være en fin detalje at have strømper med forskellige slags mønstre og farver, og disse kan netop indgå som en del af et outfit på en stilet måde. Det er dog altid en god idé at købe sorte sokker, for disse passer til alt, og derfor skal man ikke indtænke, om de er i stil med resten af tøjet.

Sandaler erstatter strømper

Om sommeren, når solen står højt på himlen, og varmen for en gangs skyld er over landet, vælger mange at smide strømperne til fordel for et par luftige sandaler. Det kan føles enormt klaustrofobisk at bære strømper i denne sæson, for det resulterer kun i svedende fødder og lugt. Til gengæld får fødderne virkelig den frihed i sommeren, de ikke har fået resten af året, for der er ikke meget i sandalerne, der kan pakke dem tæt sammen og skabe dårligt fodklima.  

Haven erstatter stuen

Sommeren er en hellig tid på mange forskellige måder. Rent helbredsmæssigt, at man får fyldt sin krop op med gode D-vitaminer, der kan styrke immunforsvaret. Noget andet er de mange lyse timer, man har i døgnet, der virkelig kan give overskud og skabe en følelse af lykke. Lige så vel som man skifter strømper ud med sandaler, skifter man også den indendørs sofa ud med havemøblerne, så man kan suge solen til sig. Det kan være nok så rart bare at være udendørs, når vejret er til det, men man kan også have brug for at give sig i kast med nogle projekter, så man ikke bare er ude for at være det. Fx kan man plante dværg æbletræer. For det første er det sjovt at følge udviklingen fra man planter det, til at det rent faktisk vokser sig stort og giver frugt, og noget andet er de mange lækre æbler, man kommer til at nyde godt af i løbet af sommerens gang.

Havens fulde udbytte

Hvis man er en af de heldige haveejere, hvorfor så ikke få det ultimative ud af denne gave? Man har så mange muligheder med et sådan stort areal. Hvem kan ikke lide idéen om at gå ud i sin have og komme ind med en masse lækre råvarer, der bare mangler at blive kombineret i en velsmagende ret? De fleste drømmer nok om den slags, men projektet bliver for stort til at føre det ud i livet. Man behøver ikke kaste sig ud i det hele på en gang. Man kunne fx starte med æbletræet, og når man oplever succes der, kan man prøve sig frem med andre frugter eller bær. Hvis man begiver sig over i grøntsagernes hjørne og anskaffer sig et lille, overkommeligt drivhus, så ved man, hvad man har med at gøre, og derfor kommer projektet ikke til at udfolde sig for stort, da man har en givet mængde plads.