Økonomi

Skån miljøet vælg jordvarme eller fjernvarme

Er du interesseret i at finde ud af, hvordan du kan skåne miljøet mest muligt, på samme tid med at du sparer penge på varmeregningerne?

Generelt er danskerne ved at blive mere og mere bevidste omkring deres vaner, og vanernes effekter på den verden, vi lever i. Det er ingen hemmelighed, at alle de valg, som vi tager, kan have store konsekvenser for miljøet og klimaet i det lange løb.
Du kan dog godt spare penge på varmeregningerne, og på samme tid være med til at skåne miljøet mest muligt. De oplagte muligheder er en jordvarme eller fjernvarme

Jordvarme eller fjernvarme?

Det kan være svært at vælge mellem disse to gode muligheder, fordi de har deres egne klare fordele og ulemper. Det handler mest af alt om at finde ud af, hvilken varmekilde som er mest realistisk i forhold til ens egen bolig.
Det kan i rigtig mange tilfælde sagtens betale sig at skifte til jordvarme eller fjernvarme. Hvad der er realistisk for dig, det kommer ofte an på, hvor du bor, hvordan dit hus er isoleret, og hvor meget plads man har tilgængeligt.

Hvad er bedst, hvis man bor i byen?

Det bedste valg, hvis man bor i en by, eller nær en by, er fjernvarme. For at have fjernvarmesystem, kræver det nemlig, at man kan få sin bolig tilsluttet et ledningsnet. Ledningsnettet sender varme fra et kraftværk ud til de tilkoblede boliger, så man kan få billig og miljøvenlig varme og energi.
En af de store fordele ved fjernvarmen er, at det er billigere at få installeret systemet i sin bolig, end det er at få installeret jordvarme. Med fjernvarme får du billigere varmeregninger, og du vil hurtigt kunne få indtjent installeringsomkostningernes pris. Fjernvarme er et rigtig godt valg, hvis du bor i, eller nær en by, og ønsker at skåne miljøet og din varmeregning.

Hvad er bedst, hvis man bor udenfor byområder?

Jordvarme kan være perfekt, hvis man bor et stykke udenfor byen. Når man bor et godt stykke væk fra byen, er det nemlig vanskeligt, hvis ikke komplet umuligt at blive tilsluttet fjernvarme. Ved at få en jordvarmepumpe installeret i hjemmet, bruger du den varme som jorden selv lagrer, og derfor har du en meget miljøvenlig varmekilde.
Det kræver dog en del plads på grunden for at kunne installere en varmepumpe Skal du bygge nyt vil det være meget nærliggende at overveje et jordvarmeanlæg, da det er nemmest at installere et anlæg i forbindelse med nybyggerier, hvilket også afspejles i prisen. Find ud af om jordvarme er noget for dig.