Økonomi

Sådan finder du den bedste og billigste a-kasse

Er du snart færdig med at studere? Skal du derefter ud på arbejdsmarkedet, og ønsker du derfor at sikre dig selv ved at blive medlem af en a-kasse? Eller er du blot på udgik efter en ny en af slagsen? Så skal du læse med herunder, hvor du kan finde ud af, hvad det egentlig er, hvordan du finder den rigtige for dig samt nogle gode råd til, når du skal vælge.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse kaldes også en arbejdsløshedskasse – og det er lige netop det, det er. Det er en sikring for dig, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs, eller hvis du ikke kan finde arbejde umiddelbart efter din uddannelse.

De kan hjælpe dig med at komme ud på arbejdsmarkedet, da du får hjælp til at skrive ansøgninger, og da de vil gøre deres ypperste for at holde dig i gang. De udbetaler også dagpenge til dig, så du slipper for at få en meget lille indkomst på kontanthjælp.

Hvis du ønsker at udbetalt dagpenge, skal du være jobsøgende (i de fleste tilfælde betyder det, at du skal sende to ansøgninger om ugen), du skal stå til rådighed for jobmarkedet, og du skal have arbejdet i omkring et år og samtidig have været medlem af en a-kasse eller have været medlem i de sidste år af din uddannelse.

Hvordan finder jeg den rigtige?

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, hvis du ønsker at finde den bedste a-kasse for dig. men hvis dit mål er er at finde den bedste og den billigste, er det blot at lede efter det.

Du kan starte med at søge på internettet for at finde ud af, hvilke der findes i Danmark. Som udgangspunkt kan du melde dig ind i lige præcis den, du ønsker at være medlem af, men det kan være en fordel, hvis du melder dig ind i en, der har noget at gøre med den uddannelse, du har taget eller det arbejdsfelt, du er inden for.

Når du har undersøgt, hvilke slags der findes, kan du indsnævre din søgning, så du kigger nærmere på dem, der findes inden for dit felt. Og bagefter kan du indsnævre yderligere, så du leder efter de billigste a-kasser og dem, du synes, der kan tilbyde dig mest muligt.

Til sidst er det bare om at vælge den a-kasse, som du er overbevist om, er den allerbedste for dig. Hvis du er i tvivl om det sidste, kan du med fordel skrive en mail til dem eller ringe til dem for at stille nogle af de spørgsmål, du måske brænder inde med.

Gode råd til valg af a-kasse

  • Brug tid på at finde den rigtige. Den betaler sig i sidste ende.
  • Vælg en a-kasse, der passer til dig og dit felt. Det vil du uden tvivl blive glad for.
  • Lad være med at være bange for at bede dem om noget. De vil med garanti gerne hjælpe.
  • Husk at de eksisterer for at gøre dit liv nemmere og bedre. Og sådan er det.