Fritid & Sport

Sådan får du din vandpibe til at smage frisk

Fra tid til anden overhører man samtaler på vandpibebarer, der lyder som: “Wow, den her vandpibe smager dårligt.” Dette er langt fra ideelt, da en vandpibe skal være velsmagende og give et øjebliks afslapning – ikke brænde din hals og tilføre dårlig smag i munden.

Heldigvis er der nogle enkle tips, som du kan følge til at gøre din vandpibe smag mere frisk. Du kan prøve at eksperimentere med nedenstående trin og forhåbentligt derved opgradere din rygeoplevelse.

 

Brug iskoldt vand

Det grundlæggende princip under tilberedning af vandpibe er at hælde koldt vand i pibens vase. Det er uundgåeligt, at vandet bliver varmere i vasen, mens du ryger, da det brændende kul opvarmer hele piben.

For at få din vandpibe til at smage frisk kan du tilføje et par stykker is i flasken. Isen smelter langsomt og holder vandtemperaturen under kontrol.

Bemærk dog at selvom is får din vandpibe til at smage frisk, så mindsker den vandpibe smagen – brug derfor denne løsning sparsomt.

 

Brug frisk tobak

Det næste tip til at få din vandpibe til at smage frisk er at sørge for, at tobakken opbevares et tørt sted og væk fra direkte sollys.

Hvis du ved, at der er en lang periode forude, hvor du ikke har planer om at ryge, kan du lægge tobakken i en forseglet pose for at holde luften væk.

Hvis du tilfældigvis finder en gammel pakke tobak, skal du også forsøge at sikre dig, at den er åbnet inden for de sidste to måneder. Hvis ikke – så har tobakken højst sandsynligt mistet en væsentlig mængde smag og så skal du købe noget nyt for en god rygeoplevelse.

 

Glem ikke at blæse lidt luft ud

Et andet simpelt trick til at få din vandpibe til at smage frisk er at forsigtigt blæse lidt luft ud fra tid til anden.

At blæse ud betyder, i forbindelse med vandpiberygning, at du blæser ind i slangen, så luften bevæger sig op til flasken. Derfra bevæger luften sig gennem ventilen og ventilerer dermed din vandpibe.

Så kort sagt hjælper udblæsning den “nye” røg med at erstatte den “gamle” røg. Du skal bare sørge for ikke at blæse for hårdt – ellers vil vandet bevæge sig ind i skålen og ødelægge alt – din session, dit humør og, hvis du er uheldig, endda din vandpibe – og i hvert fald din vandpibe smag.