Erhverv

Nyt storkøkken-showroom åbner centralt i Aarhus

Virksomheden Cosina, der i en årrække har solgt storkøkkenudstyr online, har valgt at udvide forretningsområdet med et nyt showroom.

Efter et par år med corona-krise i restaurationsbranchen har der været rig mulighed for at overveje situationen – ikke mindst for mange restauranter der har måttet holde lukket, men også for leverandørerne til restauranterne.

Den lille Aarhus-virksomhed, Cosina, har haft travlt i efteråret. Branchens største krise i mands minde har givet grundlæggerne, Jeppe Kaagaard Hansen og Mark Alexander Clement Andersen, anledning til at retænke forretningsmodellen og det har resulteret i, at de netop har åbnet virksomhedens første showroom på Hermodsvej i Åbyhøj. Det kommer dermed til at ligge yderst centralt for de mange restauranter, kaffebarer og bagerier i Aarhus.

De seneste par år er store dele af forbruget ellers gået fra den fysiske detailhandel over til e-handel, fordi Corona har begrænset adgangen til de fysiske butikker. Og selvom meget af forbruget igen er blevet normal, er der jo nok ingen tvivl, om at mere salg kommer til at foregå på internettet i fremtiden.

Netop derfor er det en noget uventet udvikling, at de to ejere nu investerer et stort beløb i et showroom. Beslutningen er ellers et naturligt skridt for den lille virksomhed, vurderer Mark Alexander Clement Andersen, medstifter i Cosina.

– Efter, at vi i 7 år har opbygget en solid online tilstedeværelse, er vi nu kommet dertil, hvor vi vil investere i vores leverandører og ikke mindst komme tættere på vores kunder, siger han.

I en meget presset branche, hvor pris er det mest brugte konkurrenceparameter, har Cosina i stedet valgt at gå en anden vej end andre storkøkkenforhandlere. I det seneste år har virksomheden fokuseret på at udvide kompetencerne i organisationen. Det har de bl.a. gjort ved at hente den erfarne køkkenkonsulent, Michael R. Knudsen, som har grundlagt Golfclub Storaadalen, inden han kom ind som storkøkkenkonsulent i KPA Company og senere FC Strømmen.

Ifølge den anden medstifter i Cosina, Jeppe Kaagaard Hansen, har netop dette været meget afgørende for at åbne det kommende showroom.

– Michael har været med til at forme vores nuværende sortiment og vifte af services, og han er rigtig god med kunderne, fordi han selv har stået i deres sted som kok og selvstændig. Showroomet bliver altså det foreløbige sidste ben i en ny strategi, der skal flytte Cosina, både brandingmæssigt og økonomisk, i de kommende år.

Du kan allerede nu besøge det nye showroom mandag til fredag. Se åbningstider på Cosina.dk.