Erhverv

Lær mere om folketingskandidaterne

I Danmark er der demokrati. Nærmere bestemt er der repræsentativt demokrati. Det vil derfor sige, at du skal stemme på politikere, der kan repræsentere dine holdninger og værdier. Som bekendt kan disse ændre sig over tid. Det kan for eksempel være, at der har været en krise i landet, og du derfor anskuer den siddende regering anderledes. Eller det kan være, at du selv har haft en personlig krise, og derved har oplevet fejl i det danske system. I så fald er det måske tid til at sætte dit kryds et nyt sted.

Når du stemmer, bør du altid vide, hvem du egentlig stemmer på. Netop derfor bør du læse om de forskellige folketingskandidater, og hvad de står for.

Her kan du finde mere viden om folketingskandidaterne

Hvis du gerne vil vide mere om én eller flere folketingskandidater, er det en god idé at starte på partiets egen hjemmeside. Her har kandidaterne ofte skrevet om sig selv, deres værdier og deres kernesager. Det vil give dig en god idé om, hvorvidt du er på samme side som kandidaten.

Det er dog også værd at være bevidst om, at politikernes egne ord sjældent kan stå alene. I stedet bør du også opsøge andre kilder, der går mere kritisk til politikerne og deres ord. Det kan for eksempel være politiske blogs.

Derfor skal du være kritisk indstillet

I dag arbejder politikere bestemt ikke alene – slet ikke under en valgkamp. I stedet har de både spindoktorer, kommunikationseksperter og andre fagpersoner til at hjælpe sig. Derfor er det nemt at finde en politiker, der siger og lover alt det rigtige.

Derfor bør du altid undersøge, hvordan den enkelte politiker egentlig har tænkt sig at realisere sine planer og valgløfter. Det findes der ofte både medier, blogs og andre kilder, der beskæftiger sig med at undersøge.

På den måde kan du bedre finde ud af, hvem du skal stemme på. Det er trods alt bedre med en mindre ambitiøs, men realistisk plan end det omvendte.