Økonomi

Hvorfor investere i Bitcoin?

Det er et stykke tid siden, at Bitcoin har skabt overskrifter, og der har været en del udviklinger i de sidste par år. Så hvis du er helt uerfaren med Bitcoin, er det virkelig god værdi at læse denne artikel grundigt fra ende til anden. I denne artikel vil vi gennemgå Bitcoin fra ende til anden, og vi vil dække alle emner relateret til Bitcoin, hvad du bør vide fra et investorperspektiv, og også nogle tekniske aspekter. I denne artikel håber vi at du kan få et overblik over hvad Bitcoin er og kan!

Vi begynder med det grundlæggende. Hvad er Bitcoin? Bitcoin er et digitalt aktiv og et betalingssystem, der er opfundet af Satoshi Nakamoto. Transaktioner verificeres af netværksknuder ved hjælp af kryptografi og registreres i en offentlig spredt hovedbog kaldet en blockchain. Bitcoin er unik, fordi der er et endeligt antal af dem: 21 millioner.

Bitcoins skabes som en belønning for en proces, der kaldes minedrift. De kan veksles til andre valutaer, produkter og tjenester. I februar 2015 accepterede over 100.000 handlende og leverandører bitcoin som betaling. Ifølge en undersøgelse udarbejdet af Cambridge University i 2017 er der mellem to og fire millioner aktive brugere af kryptovaluta-wallets.

Hvordan fungerer Bitcoin så? For at forstå dette skal vi forstå en smule om digitale aktiver og blockchain. Et digitalt aktiv er simpelthen noget, der eksisterer i elektronisk form. Blockchain er en offentlig hovedbog, hvor alle bitcoin-transaktioner registreres. Det er også det, der verificerer transaktioner, hvilket gør det svært at forfalske bitcoins.

Hver blok i kæden indeholder en kryptografisk hash af den foregående blok, et tidsstempel og transaktionsdata. Bitcoin-knudepunkter bruger blokkæden til at skelne legitime Bitcoin-transaktioner fra forsøg på at genbruge mønter, der allerede er blevet brugt andre steder. Hvis du er interesseret i hvad kursen er på Bitcoin på dette tidspunkt kan du tjekke det her