Hus & Have

Gratis, gode råd til gør-det-selv mekanikeren

At købe bil fra ny er dyrt i Danmark. Dette er der i hvert fald mange der mener og det skyldes uden tvivl de relativt store registreringsafgifter o. lign., i hvert fald i forhold til hvad det koster i andre lande. Det at købe ny bil her i Danmark koster op mod det dobbelte, og nogle gange mere, i forhold til hvad det koster i andre lande. Selv i nabolande som Tyskland er priserne nogle helt andre, hvis du ønsker at købe en bil fra ny.

Derfor er der også mange danskere, som tyr til værktøjet selv og ligger sig under stellet på bilen frem for blot at købe en ny. Og det kan faktisk godt betale sig i mange tilfælde at finde gør-det-selv mekanikeren frem i stedet for at give fortabt med sin bil. Naturligvis er der tilfælde, hvor det er uundgåeligt med en ny bil, hvis den ikke går gennem syn eller blot har udlevet sin tid, så at sige.

Gør-det-selv

Men der er så mange muligheder for at finde guides, blive klogere på biler og købe reservedele, som ofte kan være nok til vedligeholde bilen, få skiftet nogle dele og ellers få den til at køre ”så godt som ny” igen. Sider som autodeleshop.dk er et udmærket eksempel på, at man kan købe reservedele billigt hjem selv og måske klare de små reparationer og vedligeholdelser, frem for at betale mangedobbelt mere hos mekanikeren, eller anskaffe sig en helt ny bil.

Shine den gamle bil op

Der er selvfølgelig også mulighed for at investere i en ældre bil, hvis man ikke har råd til en ny eller ser muligheden i at købe en ældre bil, som måske ”bare” trænger en kærlig hånd for at køre godt igen. Det kræver naturligvis lidt snilde og viden om biler og mekanikken, så er man ikke ligefrem handy med en skruenøgle eller andre værktøjer der er at finde i garagen, så vil det normalvis kun være de simple udskiftninger af reservedele i bilen der er tale om.

Men det er dog muligt. Vi har jo også alt-mulig forhandlere inden for biler og mekanik, hvor du kan købe alverdens til bilen. Være det Wunderbaums for at skabe en lidt mere behagelig aroma eller duft på passagersædet eller for at udskifte vinduesviskerne, så har de det hele. Dette kan man til tider godt glemme lidt og blot ty til den nemme løsning, som at tage til mekanikeren eller bare købe en ny bil.

Men i stedet for at tage den nemme og oftest dyreste løsning, så overvej, om tingene der skal gøres og klares med bilen ikke er noget du faktisk godt selv kunne klare med lidt køb af reservedele eller udstyr fra bilbutikker – måske med hjælp fra en ven.