Erhverv

Danskernes foretrukne hjemmeside program

Har man ikke lavet en hjemmeside før, så kan man blive fristet til at kalde alle platforme, programmer og systemer for et “hjemmeside program”. I princippet er dette rigtigt, men det er ikke helt korrekt. Enten snakker man om en web builder, page builder eller et Content Management System (CMS) – og nogle gange i kombination med hinanden. Uanset hvad man egentlig mener, så er de fleste nok bekendte med WordPress, som efterhånden er danskernes foretrukne CMS. Det bliver anvendt til webshops, hjemmesider, blogs og mange andre slags hjemmeside. Flere platforme kører også på WordPress, det er bare godt skjult.

Populariteten er ikke kommet af sig selv

Når det kommer til antallet af hjemmesider der kører på et bestemt CMS, så er der nok intet der slår WordPress. WordPress har eksisteret i mange år, og man har vænnet sig til at bruge det. Holdet bag kommer hele tiden med opdateringer, og det bliver hele tiden nemmere at anvende. Det bedste ved det hele er dog, at WordPress er helt gratis at anskaffe. Man skal bare hente det på deres hjemmeside, og så installerer man det på sin server, webhotel eller lokale maskine. Der er rigtig mange muligheder.

Her bliver det ekstra interessant

WordPress uden temaer og plugins er bare en blog, og det er ikke så spændende. Man vil gerne kunne lidt mere, og det er her, at det bliver ekstra spændende. Man kan nemlig downloade mange tusind forskellige (gratis) temaer, der ændrer designet på din hjemmeside. Elementor kan man få gratis, og det er det allermest populære tema her for tiden. Man kan også købe Pro-versionen for et mindre beløb. Mangler der funktionalitet på din hjemmeside, så kan du søge efter plugins, som kan udvide funktionaliteten helt gratis eller for billige penge. Hvis du kan lidt PHP, så kan du faktisk lave dine helt egne plugins som kun du kommer til at anvende – du kan også sælge dem.