Hus & HaveØkonomi

Info om brænde og biopejse

Vi har her samlet lidt forskelligt info om træbriketter og brænde, information som er relevant for dig der benytte træ til opvarmning af hjemmet. Vi ser bl.a. nærmere på du finder de bedste priser og tilbud på briketter, men også hvordan du opbevarer dit brænde bedst og hvad man ellers skal overveje når man køber træ til opvarmning. De førende eksperter på biopejse er mtas.dk, og dem vil vi på det kraftigste anbefale dig at kigge nærmere på. Der er ingen tvivl om, at hvis du bare en smule er interesseret i biopejse, så er denne side ualmindeligt optimal at kigge på. Der er guides til nærmest samtlige former for biopejse eller bioethanol pejse, som vi ligeledes kalder dem.

Erstatter biopejse træ briketter og brænde?

Vi har testet kvaliteten og set nærmere på prisen hos flere forskellige forhandlere. Den bedste sted at købe fra lige p.t. er her hos kvalibrænde.dk der forhandler kvalitets brænde og træ briketter og hvor man lige nu kan få 960kg (en palle) for under 2000,- kroner inklusiv levering. Samtidig er dette træbrænde noget af den bedste kvalitet vi har testet i denne sæson, så det kan bestemt anbefales hvis man ønsker billigt brænde eller nogle billige briketter.

Bioethanol pejse

Hvad fyrer biopejse ejere med?

Med mindre man får et virkelig godt tilbud skal man gå efter løvtræ så som bøg, eg eller ask over for nåletræ som gran og fyr, da brændværdien i løvtræ er betydelig bedre. De hårde træsorter har en meget højrer brændværdi så derfor skal der en betydelig mindre mængde til for at opnå samme varme i sit hjem, så selvom prisen ofte er det højere kan det i mange tilfælde godt betale sig at give det ekstra for sit brændsel. Det gode ved briketterne er at vandindholdet ofte er helt i bund og derfor har de fleste af dem en rigtig god brændeværdi lige meget hvilken træsort som de indeholder mest af. Faktisk så er løv træ en af de bedste træsorter til træbriketter i modsætning til almindeligt brænde.

Hvordan opbevarer man bedst sit brænde?

Vi anbefaler man bruge et ordentligt brændeskur til opbevaring af brænde da det her både ligger tørt og har en god ventilation så træet ikke rådner.
Er dette ikke lige muligt kan man til nøds stable det på nogle fliser, paller eller brædder på jorden, da det må aldrig placeres direkte på jorden. Dette vil nemlig få brændet til at rådne og ødelægge træet. Derefter afdækkes brændet med en presenning for at beskytte mod regn og sne, så det heller ikke bliver udsagt for vand og fugt ovenfra.

Er det tale om træ der ikke er ovntørret, kan det ofte være praktisk at købe vinterens brændsel om foråret, da sommeren sol vil få brændets vandindhold nede på de ca. 20 % som er optimalt til brug i f.eks. en pejs eller et fyr, hvad enten der er tale om brug i et privat hjem eller til erhverv. Det er meget vigtigt at man altid sørger for kun fyre med træ som har et vandindhold på under 25%. Meget af denne info stammer inde fra bestilbriketter.dk en dansk side om brænde og billig briketter. Du kan se flere eksempler på optimal opbevaringer under vores artikel fakta om brænde eller herinde på bestil briketter, en info side om brænde som du finder her på.