Økonomi

Algebekæmpelse

Bekæmpelse af alger kan være et langvarigt projekt, og kan desværre også ende med at koste en del. Det er derfor vigtigt at du går i seriøst overvejelse om hvorvidt du selv vil udføre det. Der er nemlig også den mulighed, at få en professionel fagmand ud og udføre arbejdet for dig. Det varierer selvfølgelig ud fra, hvor slemt dit specifikke problem er. Er det for stort, vil det ofte betale sig bare at få en fagmand ud. Det kan nemlig blive rigtig dyrt, at købe alt den algefjerner, samt som sagt tage en helt masse af din tid. Algekvit er dog svaret du leder efter, hvis du har tænkt dig at bestille professionel hjælp til din algebekæmpelse. Det måske også smart at vide, hvad det egentlig er man bekæmper når man har med alger at gøre. En alge kan beskrives kort som en mikroskopisk planteart. De vil oftest findes i et område, som er fugtigt. Det er også derfor du vil finde den på de nordlige del af dit tag, i stedet for den sydlige del. Det er fordi at der er mere skygge på den nordlige del, og derfor kan det godt være mere fugtigt. Alger er heldigvis ikke noget, man ikke kan komme af med. Som sagt kan man endda i nogle tilfælde komme af med dem helt selv, der skal du blot ind og købe din egen algefjerner. 

Efterspørgslen for algefjerner og algebekæmpelse generelt er i de seneste år steget helt vildt. Det skyldes at man i den seneste tid har haft somre med en del regn. Det er de perfekte vilkår for alger. Sol og regn er nemlig præcis det, de har brug for, så de kan sprede sig og vokse. 

 

Hvornår er det bedst at foretage sig en algebekæmpelse?

Det er desværre sådan, at alger er i vækst hele året rundt. På samme tid er det desværre sådan, at det ikke er lige effektivt at bekæmpe dem hele året rundt. Hvis det er vinter med en del frost, vil algebekæmpelse være en del sværere. Du skal derfor tilsætte tilstrækkelig med varmt vand for ligesom at tøe det hele op. Den metode indebærer at du tøer det op også sprøjter med algefjerner. Det er en af flere effektive måder at fjerne sine alger på om vinteren. Andre metoder kan være at foretage sig en grundig rensning af overfladen. Det indebærer for eksempel Fliserens, tagrens eller facaderens. Disse produkter kan nemt blive udført i hård frost samt let sne hvis du får algekvit til at udføre arbejdet for dig. Ved dem benytter Algekvit dog ikke bare varmt vand, men en ting som hedder Hotbox. Det er lidt det samme, men den er indbygget i deres biler, og har den funktion at vandet kan blive helt op til 130 grader varmt. Det er dog lidt samme effekt, man tøer vandet op og derefter udføres algebekæmpelsen. Efter det er blevet gjort, vil der blive sprøjtet skum ud på det pågældende område, for at sikre at virkningen holder.