Erhverv

7 sjove ideer til din næste firmaudflugt

Et godt samarbejde forudsætter et godt fællesskab – og det fører til en styrket loyalitet og produktivitet. Et godt fællesskab kommer dog desværre ikke af sig selv. Det skal kultiveres af ledelsen. Det kan gøres på mange måder, både med sammenkomster i virksomheden som f.eks. fælles frokost eller fredagsbar eller på firmaudflugter og -aktivitetsdage. Vi har her samlet 7 sjove ideer, som helt sikkert kan skabe et godt fællesskab blandt dine ansatte.

  1. En bådtur med hele virksomheden. Det er en god mulighed for at samle alle i firmaet på vandet – og hvis I interesserer jer for at sejle, så er der også god mulighed for at lære lidt om, hvordan man gebærder sig på vandet.
  2. En dag på stranden. Hvis vejret er godt og det alligevel er for varmt at sidde indenfor bag computeren, kan en dog på stranden virkelig gøre underværker. Hvis der så også lige bliver serveret en is, så er dagen helt perfekt.
  3. En biograftur. Hvis der er en film, som I alle sammen gerne vil se, så er det da bare at tage af sted sammen. Man kan godt nok ikke lige snakke særlig meget sammen under filmen, men med en god middag enten før eller efter, skal der nok blive tid for at alle kan få snakket med alle.
  4. Forlystelsespark eller et museum. Alt efter interesser kan det være en god idé at tage på en udflugt, hvor I kan opleve noget sammen. Det kan enten være sjov og ballade i en forlystelsespark eller i stedet at blive klogere på et museum.
  5. En spilaften. Lidt konkurrence har aldrig skadet et samarbejde – og det er en god måde at få rystet alle sammen på med aktiviteter, hvor alle konkurrerer mod alle i sjove spil og lege.
  6. Escape room. Det er en god idé at forbedre et fællesskab og samarbejde ved at få medarbejderne til at arbejde sammen om et fælles mål, der har intet med arbejdet at gøre. Her er et escape room en meget god løsning, da det generelt er en sjov og læringsrig oplevelse.
  7. Teambuilding dag. Hvis det skal være lidt mere åbenlyst at teambuilding er formålet, så kan en teambuilding dag også være en mulighed. Her er der nemlig god mulighed for at alle får snakket med alle, konkurrerer mod hinanden og samarbejder på kryds og tværs.

Der findes dog også mange andre aktiviteter, som I kan lave sammen som virksomhed, der kan styrke fællesskabet. Vores anbefaling er dog, at du vælger en aktivitet væk fra arbejdspladsen og dermed sørger for buskørsel frem og tilbage. Det kan nemlig være svært at lade arbejdsopgaverne ligge, når man er på kontoret, også selvom det måske er en fredag aften eller i weekenden. Når alle skal samles i en bus, bliver transporttid også til kvalitetstid, og I vil uden tvivl lære hinanden bedre at kende.