Familieliv

4 råd til dig der vil svømme på åbent vand

Hvis du ønsker at svømme på åbent vand, men endnu ikke har prøvet det endnu, så glæd dig. Det er en fantastisk oplevelse og mange synes at de oplever langt mere af naturen når de svømmer i havet end hvis de svømmede i svømmehallen. Der er dog nogle flere risikoer ved at svømme på åbent vand end i svømmehallen, men hvis du følger disse 4 råd, så er du godt dækket ind.

Klæd dig på efter vejret

Om sommeren kan du sagtens svømme i dine smarte og moderne badebukser men om foråret, efteråret og om vinteren bør du ikke kun svømme i dine badebukser. Her bør du i stedet svømme i en våddragt eller i en tørdragt. Det er nemlig farligt at svømme ud på åbent vand uden, at være sikker på at du kan holde varmen. Potentielt kan du gå hen og blive underafkølet og dermed ikke selv være i stand til at svømme ind til land igen. Sørg derfor altid på at have det korrekte svømmetøj på.

Svøm ikke ud alene

Skulle du komme ud i problemer er det rigtig godt at være to, sådan at din makker kan hjælpe dig ind til bredden. Eller omvendt, at du kan hjælpe din makker ind til bredden. Så for en sikkerhedsskyld er det en god ide, altid at svømme mindst to og to sammen hvis i skal ud og svømme lange distancer på åbent vand.

Overdriv ikke din kunnen

Inden du svømmer for langt ud, bør du altid være realistisk omkring hvor langt du kan svømme. Det er nemlig noget rigtig rod hvis du kommer for langt væk fra bredden og du så ikke har kræfter til at svømme ind til land igen.

Sørg for at være synlig ude på havet

Når du svømmer ud på åbent hav, så kan du sagtens møde andre der også er ude på vandet som for eksempel små både og skibe. Det er her dig der er den ”bløde” og dig der vil komme til skade ved et sammenstød. Sørg derfor altid for at andre kan se dig ude på vandet.